Acasă Actualitate Zona de sud a Timișoarei, cea mai afectată de furtună. Joi dimineață...

Zona de sud a Timișoarei, cea mai afectată de furtună. Joi dimineață au fost mobilizate toate companiile municipale

DISTRIBUIȚI
sursă – Dominic Fritz/Facebook

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi a afectat destul de puternic și Timișoara, în mod special zona de sud a orașului. Vorbim de copaci căzuți, crengi, semne de circulație și cabluri căzute, dar și de colmatări locale ale sistemelor de apă și canalizare și, deci, străzi inundate.

Joi dimineață, primarul Dominic Fritz dă asigurări: „Suntem mobilizați pentru a readuce Timișoara la normal după furtuna puternică de aseară”. Echipele de intervenție au fost activate încă de la primele ore din zi în zonele Șagului, Girocului, Dâmbovița, Soarelui și Freidorf.

În anumite puncte, pe sistemul de canalizare s-au atins și debite de 25.300 de litri pe secundă, mult mai mari decât normalul de 1.400. Aquatim a trimis pe traseu 30 de angajați care să se asigura că sistemul suprasolicitat funcționează corespunzător. De muncă au și 170 de angajați ai Brantner, dar și cele echipajele societăților Horticultura, Rogera și Bariera, 18 la număr, care se ocupă de resturile vegetale. Polițiștii și polițiștii locali, pe de altă parte, se asigură că circulația se desfășoară normal.

„Este un efort comun al tuturor companiilor subordonate municipiului Timișoara, dar și a celor de la ISU și a structurilor deconcentrate, pentru a face ca orașul să arate ca înainte de furtună. (…) Le mulțumesc tuturor celor care sunt astăzi pe teren și care dau dovadă de o mobilizare exemplară”, transmite primarul Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii