Acasă Economic Zona „Dealul Cetăţii Deva” primeşte finanţare nerambursabilă de aproape 9 milioane de...

Zona „Dealul Cetăţii Deva” primeşte finanţare nerambursabilă de aproape 9 milioane de euro

369
DISTRIBUIȚI

A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea zonei urbane «Dealul Cetăţii Deva» monument al naturii şi istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva”. Proiectul realizat de Consiliul Local Deva, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, are o valoare totală de 38.428.182,03 lei (8.981.065,25 euro) dintre care, 25.325.368,34 lei (5.918.801,61 euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.
Proiectul „Reabilitarea zonei urbane «Dealul Cetăţii Deva» monument al naturii şi istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva” a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 5 „Dezvoltarea şi promovarea turismului”, domeniul de intervenţie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe”.
Prin acest proiect, se doreşte restaurarea şi punerea în valoare a Dealului Cetăţii Devei, conservarea zidurilor, amenajarea de alei de acces, iluminarea obiectivului şi a căilor de acces. Dealul Cetăţii Deva este considerat un monument al naturii şi monument istoric cu valoare turistică ridicată. Proiectul se va implementa pe parcursul a 30 de luni, conform cererii de finanţare depuse la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.
Acest contract de finanţare este cel de-al 2-lea contract de finanţare semnat în cadrul domeniului major de intervenţie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe”.
Până în acest moment, în Regiunea Vest, au fost contractate proiecte cu o valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 171 milioane euro, dintre care aproximativ 131 milioane de euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile, iar proiectele aflate în diferite faze de evaluare şi selecţie sau precontractare au o valoare totală a finanţării de aproximativ 775 milioane euro, dintre care aproximativ 610 milioane euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile. Alocarea financiară pentru Regiunea Vest, gestionată de ADR Vest, este de 416,52 milioane euro.
 

Comentarii

comentarii