Acasă Actualitate Zona Tipografilor – o gheenă de gunoi a Timișoarei?

Zona Tipografilor – o gheenă de gunoi a Timișoarei?

DISTRIBUIȚI

Spațiul verde și trotuarele din zona Tipografilor au fost transformate de către indivizii certați cu civilizația și cu bunul simț în gheenă de gunoi, de ani de zile, și se pare că nu mai e nimic de făcut!

Oriunde mergi pe străzi trebuie să găsești aruncate deșeuri de toate tipurile, cu cea mai mare nerușinare.

De exemplu, luni 15 iulie, la ora 10.50, se puteau vedea pungi încărcate cu gunoaie sprijinite de stâlpi, grămezi de crengi și resturi vegetale abandonate pe iarbă, peste ele tronând cutii, cartoane, pungi de hârtie și de plastic etc. Mizerii oribile erau aproape oriunde mergeai.

Astfel, o imagine deplorabilă a cartierului și a orașului este creată de unii cetățeni care nu înțeleg deloc că gestul lor este profund necivilizat și sfidează normele de convețuire.

În zona Tipografilor, polițiștii locali au intervenit de câteva ori când au fost chemați de către cetățenii civilizați și chiar i-au prins asupra faptului pe nesimțiți și au fost amendați.

Din păcate, poliția susține că nu poate să posteze acolo un echipaj care să vegheze permanent zona. De aceea cea mai bună cale este ca cetățenii care observă că anumiți indivizi abandonează gunoaiele pe spațiul public să sune imediat la Poliția Locală Timișoara și oamenii legii vor veni îndată. 

Telefoane de contact : 0256-246.112 sau 0256-968.

Garda de Mediu le poate trage de urechi pe autoritățile locale pentru mizeria de pe străzi și primăria chiar a fost pedepsită cu o amendă pipărată. Mai mult nu prea poate face.

De aceea numai cetățenii cu bun simț și educați pot lua atitudine și a încerca să îi înfrunte pe nesimțiții care aduc infecția pe străzi.

Poliția Locală Timișoara atenționează încă o dată că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt, conform HCL 371/2007, între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei.

Polițiștii locali continuă acțiunile de inspecție în cartierele orașului, cu efective mărite. Polițiștii acționează pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazul celor care aruncă resturi pe străzi, unde contribuie la formarea de rampe clandestine de deșeuri, cât și în privința celor care aruncă pe domeniul public diverse resturi alimentare și nealimentare.

Astfel, la o săptămână după ce a fost demarată o acțiune de pânde și supravegheri în zonele cunoscute ca locuri în care se abandonează frecvent deșeuri, formându-se rampe clandestine, polițiștii locali au aplicat un număr de 22 sancțiuni contravenționale pe această linie, în valoare de 13.700 lei.

Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public se desfășoară pe toate planurile, fiind implicați și ceilalți polițiști locali aflați în patrulare care la rândul lor au aplicat sancțiuni.

Patru dintre cazurile menționate au fost identificate și cu ajutorul cetățenilor care au semnalat astfel de situații.

În a doua săptămână, au fost aplicate alte 14 sancțiuni în valoare de 16 300 lei. Polițiștii locali au mai depistat persoane care aruncau deșeuri în zone precum Str. Dimineții cu Cercului, Str. Ardealul cu C. Silvestri, Str. Liniștei, zona Complexului Studențesc – str. Miorița cu Milcov.

Comentarii

comentarii