Acasă Actualitate Zona turistică Semenic a devenit mai curată

Zona turistică Semenic a devenit mai curată

DISTRIBUIȚI

Comuna Văliug, în parteneriat cu comuna Brebu Nou şi Consiliul Judeţean Caraş Severin a finalizat implementarea proiectului „Sistem de gestionare a deşeurilor în zona turistică Semenic”, îndeplinind cu succes toate obiectivele asumate.
Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane prin modernizarea serviciilor de salubritate şi implementarea colectării selective în localităţile arondate zonei turistice Semenic. Astfel, s-au achiziţionat containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor: plastic, sticlă, hârtie, metal, deşeuri menajere, s-a construit un depozit de tranzit cu utilităţile aferente şi au fost achiziţionate mijloace de transport deşeuri la depozitul de tranzit şi de transport al deşeurilor biodegradabile la depozitul final. De asemenea, în cadrul proiectului s-a realizat pregătirea personalului implicat în exploatarea investiţiei şi s-a derulat o  campanie de informare şi educarea a populaţiei.
Grupul ţintă este constituit din populaţia zonei, care cuprinde comunele Brebu Nou şi Văliug, inclusiv staţiunile Semenic, Crivaia, Trei Ape şi Gărâna, precum şi turiştii care înnoptează în staţiunile turistice din zonă. În total, campania a cuprins informarea a 1.669 de persoane şi angajarea şi instruirea a 7 persoane.
Sistemul de colectare selectivă a devenit funcţional începând din data de 23 iulie asigurând servicii de salubritate de calitate şi mult dorita curăţenie. Deşeurile colectate selectiv din această zonă sunt transferate la staţia nou construită, de unde se preiau pentru valorificare şi reciclare. De asemenea, administraţiile publice locale au reuşit să închidă în această lună şi haldina care deservea această zonă. Impactul acestor schimbări asupra populaţiei este unul pozitiv, în special asupra operatorilor din turism care întâmpinau greutăţi însemnate în asigurarea unui mediu curat în jurul locurilor de cazare şi al restaurantelor.
Dezvoltarea unui turism de calitate necesită în primul rând servicii publice de calitate, care să asigure climatul propice petrecerii unei vacanţe în mijlocul naturii. Peisajul natural al zonei este unul cu adevărat mirific, este o adevărată bogăţie, care însă trebuie pusă în valoare şi exploatată prin turism fără a o distruge.

Comentarii

comentarii