Acasă Cultura ​O carte pe zi: Gabriel Liiceanu-Andrei Pleșu: Despre destin-un volum care nu...

​O carte pe zi: Gabriel Liiceanu-Andrei Pleșu: Despre destin-un volum care nu trebuie să lipsească de pe noptieră în pandemia COVID19

1471
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi: Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu, Despre destin – un volum răvășitor care se citește cu sufletul la gură, un dialog (teoretic și confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor.

Despre roata destinului, urzeala sorții și chipurile neașteptate ale ursitei se vorbește și se scrie de când lumea. Vechi și noi, culturile și civilizațiile dau înțelesuri tulburător-obscure acestor forțe nevăzute care par să conducă din umbră viețile oame­nilor.

Ce este, până la urmă, destinul? O zeitate legată la ochi? Libertatea omului de a-și asuma propriile fapte și decizii? Voia lui Dumnezeu? Fatalitatea?

Zece scrisori schimbate cu eleganța și firescul unei prietenii intelectuale vechi de peste patruzeci de ani, pline de reflecții, umor, experiențe personale și culturale, un turnir modern al ideilor în care se confruntă două concepții despre destinul omului.

Un epistolar despre soartă și sorți care se citește pe nerăsuflate: o carte care nu trebuie să lipsească de pe noptiera nimănui, acum în pandemia COVID19.

Comentarii

comentarii