Acasă Eveniment Misiune dificilă pentru salvarea unui cățel – foto

Misiune dificilă pentru salvarea unui cățel – foto

DISTRIBUIȚI

Evenimentul a avut loc între localitățile Gladna Română și Gladna Montană. Locuitorii din zonă au auzit de câteva zile plânsul disperat al cățelului, însă nu au reușit să identifice unde se afla acesta. Astăzi însă, un localnic a reușit să-l identifice cu ajutorul unui binoclu și a sunat de urgență la 112.

Pentru salvarea patrupedului, s-au deplasat la fața locului 3 pompieri cu o autospecială de primă intervenție din cadrul Stației de Pompieri Făget. De asemenea, a fost alertat echipajul de alpiniști de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara.

Când au ajuns la locul indicat, pompierii au constatat că animalul era blocat pe stânci, lângă o carieră de piatră, la o înălțime de aproximativ 70 de metri față de șosea, prin urmare, au solicitat intervenția echipajului de alpiniști.

Cei 3 alpiniști s-au deplasat în cel mai scurt timp în sprijinul colegilor din Făget.

Ajunși la fața locului, alpiniștii au efectuat o recunoaștere și au stabilit că trebuie să coboare în rapel de pe vârful dealului, deorece terenul era foarte instabil și făcea imposibilă urcarea.

După câteva minute bune, cățelul a fost salvat.

– 𝑩𝒂̆𝒊𝒆𝒕̦𝒊, 𝒃𝒍𝒂̆𝒏𝒐𝒔𝒖𝒍 𝒂̆𝒔𝒕𝒂 𝒆 𝒂𝒍 𝒗𝒐𝒔𝒕𝒓𝒖 𝒅𝒆 𝒂𝒔𝒕𝒂̆𝒛𝒊, 𝒍𝒆-𝒂 𝒛𝒊𝒔 𝒄𝒐𝒎𝒂𝒏𝒅𝒂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒑𝒂𝒋𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒂𝒍𝒑𝒊𝒏𝒊𝒔̦𝒕𝒊 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑭𝒂̆𝒈𝒆𝒕. 𝑨𝒗𝒆𝒕̦𝒊 𝒈𝒓𝒊𝒋𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒆𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆ 𝒆 𝒇𝒐𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒔𝒑𝒆𝒓𝒊𝒂𝒕 𝒔̦𝒊 𝒂𝒓𝒆 𝒏𝒆𝒗𝒐𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒐 𝒇𝒂𝒎𝒊𝒍𝒊𝒆.

Cățelul a fost adoptat de Stația de Pompieri din Făget, unde va primi mâncare și toate îngrijirile necesare.

 

Comentarii

comentarii