Acasă Actualitate 1 miliard de lei retraşi de la primării şi consilii judeţene

1 miliard de lei retraşi de la primării şi consilii judeţene

DISTRIBUIȚI

Horia CristianRectificarea de buget făcută de data asta în jos îi afectează pe mulţi şi în multe locuri banii vor fi mai puţini. “Mă îngrijorează foarte tare amatorismul acestui guvern. Rectificarea de buget afectează în mod direct primăriile pentru că 1 miliard de lei au fost retraşi de la primării şi consilii judeţene. Lucru extrem de grav care va atrage blocarea investiţiilor la nivel local care va avea ca rezultat haiducia reflectată prin taxe locale – bugetele locale având nevoie de bani să supravieţuiască”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian.
De asemenea, Horia Cristian mai spune că intenţia guvernului de a modifica codul fiscal prin introducerea impozitului forfetar este o acţiune ilegală. “Nu poate fi modificat prin ordonanţă de guvern ci printr-o lege organică. Modificarea este ilegală, economic neviabilă.
Va duce la modificarea cotei unice de impozitare.
Defavorizează firmele mici şi mijlocii – foarte multe dintre ele le va obliga să se închidă.
Toate aceste lucruri se vor răsfrânge în costurile de funcţionare ale întreprinderilor şi preţurile pe care le va plăti cetăţeanul”, spune Horia Cristian.
PNL însă nu se lasă. A demarat o acţiune de depunere a unei moţiuni de cenzură. “Textul moţiunii se scrie în acest moment şi va fi depusă după Paşti în speranţa că cineva nu că va putea să schimbe opinia domnului ministru Pogea, cineva îl va demite pe ministrul Pogea şi acest guvern.
Lucrurile au mers prea departe. Nn mai putem să stăm să urmărim cum acest ministru de Finanţe a reuşit să ducă România în groapă. Şi reuşeşte.
Este absolut mizerabil ce se întâmplă. Prin moţiune de cenzură e posibil să cadă guvernul”, spune Horia Cristian.

Comentarii

comentarii