Acasă Economic 10 ani de MAHLE în România, la Timişoara

10 ani de MAHLE în România, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Cristian Leahu director general MAHLE Romania 2MAHLE România, filiala locală a producătorului german de componente auto MAHLE își mărește capacitatea de producţie, ca urmare a extinderii comenzilor venite de la clienţii tradiţionali și astfel mizează pe o creştere cu 17% a cifrei de afaceri pentru anul 2016, la 71.5 milioane de euro.
“Proiectele noi, pentru 2016, se leagă de clienţi precum Daimler, VW şi MAHLE After-market. Volumul cel mai mare de producţie va fi aferent acestor clienţi. Vom avea şi procese noi de producţie”, a declarat Cristian Leahu, directorul general al MAHLE Componente de Motor. Cifra de afaceri estimată de companie pentru 2015 este de 60 milioane de euro, în creştere cu 17% comparativ cu rezultatul de 52.3 milioane de euro înregistrat în 2014.
Compania a investit în acest an 8.3 mil. euro în construcţia unei noi hale şi achiziţia de noi utilaje, ajungând astfel la investiţii totale de 47.4 milioane EURO pe piaţa din România. Prin investiţia făcută vor fi demarate proiecte noi pentru Daimler, precum şi linii noi de producţie a elementelor filtrante şi o nouă zona de injecţie mase plastice.
În prezent compania produce separatoare de ulei, elemente filtrante, filtre de aer, filtre de habitaclu, capace de chiulasă şi galerii de admisie.
“Aproximativ 90% din producţie se exporta. Avem în portofoliul de clienţi şi Rolls Royce, dar cele mai mari comenzi vin din partea Fiat, VW, Mercedes, BMW şi Renault-Dacia. Producem pentru fabrici din Germania, Franţa, România sau Ungaria”, menţionează directorul Leahu.
“Fabrica de componente auto are o suprafaţă de 24.000 mp. Prin investiţia inaugurată astăzi, la 10 ani de MAHLE în România, mărim capacitatea de producţie cu încă 12.000 de metri pătraţi”, declară Leahu. Compania și-a extins activitatea în România din 2005, când investiţia iniţială, care cuprinde şi costul achiziţiei a unui teren de 10 hectare, a fost de aproximativ 5 milioane de euro.
MAHLE are în prezent peste 600 de angajaţi în România, iar potrivit planului de dezvoltare acest număr va urca în 2016 la 800, iar în 2020 se estimează că vor lucra pentru companie mai mult de 1100 de persoane.

Comentarii

comentarii