Acasă Eveniment 10 migranţi descoperiţi înghesuiţi pe o șosea din Timiș, într-o maşina Seat...

10 migranţi descoperiţi înghesuiţi pe o șosea din Timiș, într-o maşina Seat condusă de un român

532
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Timiş au descoperit, în cursul zilei de luni, 10 migranţi străini înghesuiţi în maşina condusă de un român.

Incidentul s-a produs pe Drumul Naţional DN 59B, între localităţile Cenei şi Uivar.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, oamenii legii au oprit în trafic o maşină Seat condusă de un român de 41 de ani. Acesta era însoţit de un alt român.

Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor de frontieră când au observat că banchetele din spate ale maşinii fuseseră înlăturate, iar în partea din spate a maşinii erau înghesuiţi nu mai puţin de 10 migranţi.

Cei 10 cetăţeni străini, dar şi cei doi români au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiş, pentru a fi audiaţi.

Românul care conducea maşina în care se aflau migranţii, pus sub acuzare pentru trafic

Ancheta a scos la iveală faptul că cei 10 migranţi provin din Afganistan şi au între 14 şi 23 de ani. Cei 10 ar fi plătit românilor câteva sute de euro de fiecare pentru ca românii să-i ducă mai aproape de graniţa cu Ungaria şi, eventual, să-i ajute să treacă în ţara vecină.

Migranţii intenţionau să ajungă într-un stat dezvoltat din vestul Europei. Acum, au fost puşi sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Românul care conducea maşina în care se aflau migranţii a fost pus sub acuzare, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

Comentarii

comentarii