Acasă Actualitate 10 radare moderne pentru Caraş-Severin – FOTO

10 radare moderne pentru Caraş-Severin – FOTO

DISTRIBUIȚI

Noile autoturisme destinate Poliţiei Rutiere, dotare cu aparate de supraveghere a traficului, radare performante şi staţii de emisie – recepţie, au intrat în posesia poliţiştilor din Caraş-Severin, ajungând, vineri seară, la Reşiţa.

 

 

 


{vsig}galerie/radarecaras{/vsig} ”Noile radare vor fi puse în exploatare cât de curând, iar prezenţa lor sper să se facă simţită pe drumurile din judeţ, prin micşorarea numărului de accidente, în special a celor cu victime”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Caraş-Severin, Decebal Davidoiu.
În funcţie de poziţionare, aceste echipamente nu pot fi detectate de aparatele antiradar sau sunt detectate prea târziu. Practic, antiradarele care se găsesc pe piaţă pot detecta noile radare ale poliţiei de la aproximativ 20 de metri, când deja este prea târziu.
Ele măsoară viteza de deplasare a autoturismelor prin separarea sensurilor de mers şi permit înregistrarea imaginilor simultan cu funcţia de redare a înregistrărilor făcute anterior. Sunt extrem de utile pentru că au două funcţii: de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Acest tip de radar porneşte automat audio-video atunci când detectează un autovehicul care circulă cu o viteză mai mare decât limita maximă setată de către operator.
 

Comentarii

comentarii