Acasă Sănătate 100.800 de doze de vaccin anti-COVID19 Pfizer BioNTech au ajuns la DSP...

100.800 de doze de vaccin anti-COVID19 Pfizer BioNTech au ajuns la DSP Timiș

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a distribuit Centrului Regional de Depozitare Timișoara o primă tranșă de vaccin Comirnaty Omicron BA 4-5 produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în 100.800 doze.

Vaccinul se poate solicita la medicul de familie începand cu data de 5 decembrie 2022, Direcția de Sănătate Publică Timiș urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate.

Vaccinul Comirnaty Omicron BA 4-5 se poate administra persoanelor peste 12 ani, care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19, la minim 3 luni de ultima doză.

“Recomandăm tuturor persoanelor aflate în grupele la risc pentru a dezvolta o formă gravă de COVID 19 sau cu complicații grave și decompensări ale patologiilor de bază, care au peste 12 ani, si au efectuat o schemă completă de vaccinare, să  efectueze doza de rapel.

Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei de imunizare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse”, îndeamnă DSP Timișoara.

 

Comentarii

comentarii