Acasă Eveniment 11 amenzi într-o singură zi pentru TIR-urile din oraș

11 amenzi într-o singură zi pentru TIR-urile din oraș

1078
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali de la Serviciului Circulație Rutieră au depistat, încă o dată, conducători de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile referitoare la circulația mașinilor grele pe raza Timișoarei. Existând sesizări de la cetățeni, dar și constatări în timpul patrulărilor efectuate, autoritățile au reînceput să fie mai vigilente.

Astfel, în ultimele două săptămâni, au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au circulat cu autovehicule de mare tonaj în zone în care acest lucru nu este permis sau au staționat cu autovehicule grele pe străzile municipiului. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, în doar câteva ore, au fost aplicate 11 sancțiuni conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu au respectat legislația, pe străzile Dunării, Cercului, Emil Zola, Bujorilor și Dimineții.

Conform OUG 195/2002 și HCL 486/2006, amenzile pentru aceste fapte sunt între 1.000 și 2.900 de lei, în funcție de faptă. Poliția Locală Timișoara atrage totodată atenția, într-un comunicat, conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

Comentarii

comentarii