Acasă Eveniment 12.500 persoane din convoiul blocat în Austria au intrat în România prin...

12.500 persoane din convoiul blocat în Austria au intrat în România prin Nădlac II

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 12.500 de persoane care se aflau în convoiul care a primit culoar verde pentru a traversa Ungaria, după ce fuseseră blocate pe teritoriul Austriei, au ajuns în România prin vama Nădlac II, până joi dimineaţă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip Ionuţ, spune că cele 12.500 de persoane au ajuns în România cu 4.600 de mijloace de transport.

La Nădlac II mai aşteptau sute de persoane pentru a intra în România. Polițiștii de frontieră au triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control, timpul de aşteptare pentru procedurile de tranzitare fiind de 180 de minute.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Comentarii

comentarii