Acasă Sănătate 12 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timișoara

12 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timișoara

DISTRIBUIȚI

urgente-spitalul-judetean-timisoara-1Aproape 12 milioane de euro vor fi investiți în dotări cu aparatură de ultimă generație pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timişoara.
Cea mai mare parte a banilor provin din fonduri europene, în cadrul POR 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de 56,3 milioane de lei, din care 42 de milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă, iar restul banilor este asigurat de Consiliul Judeţean Timiş.
‘Este un proiect pentru dotarea cu aparatura necesară, care a fost aprobat în această săptămână. Acest Ambulatoriu este un spital mai mic, care poate fi introdus în Spitalul Judeţean. Prin acest proiect, cinci locaţii aparţinând Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara vor fi modernizate, urmând să fie dotate cu aparatura nouă’, spune Titu Bojin, șeful administrației timișene, în a cărui subordine se află Spitalul Judeţean.
Din banii aprobați vor fi achiziţionate 228 de echipamente performante care vor înlocui aparatura uzată din actuala dotare a Spitalul Judeţean Timişoara, după ce medicii au fost consultați despre aparatura și echipamentele de care au nevoie.
Proiectul se va finaliza în 11 luni.
Anual, la Spitalul Județean Timișoara ajung să fie internați circa 40.000 de pacienți, iar noua aparatură va duce la creşterea calităţii sistemului medical.

Comentarii

comentarii