Acasă Economic 12 planuri de afaceri pentru salvarea a 256 de persoane aflate în...

12 planuri de afaceri pentru salvarea a 256 de persoane aflate în risc de sărăcie în Timișul de Centru

1148
DISTRIBUIȚI

Concursul de planuri de afaceri din cadrul Proiectului „DESA1 – Dezvoltare Educațională, Socială și Antreprenoriat  – Timișul de Centru (zona vest)”, în perioada 01.07.2021 – 30.07.2021.

În cadrul etapei de selecție a planurilor de afaceri au participat 16 persoane care au absolvit cursul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului și care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile. Evaluarea planurilor de afaceri a fost făcută în perioada 09.08.2021 – 18.08.2021, iar publicarea listei finale a planurilor selectate, după parcurgerea tuturor etapelor metodologice, a fost făcută astăzi, 23.08.2021.

În urma concursului de planuri de afaceri și a procesului de selecție a planurilor de afaceri au fost selectate 12 planuri de afaceri, cu o valoare maximă de 100.000 lei. Sprijinul se acordă sub forma de subvenție pentru înființarea de întreprinderi și constă în finanțare nerambursabilă. Domeniile de activitate a planurilor de afaceri sunt diverse, și cuprind următoarele activități: activități recreative, îngrijire spații verzi, patiserie/cofetarie, restaurante, fabricarea de mâncăruri preparate, fabricare constructii metalice. Intreprinderile selectate la finanțate se vor înființa pe raza de implementare a proiectului DESA 1, respectiv uat-urile Ciacova, Giulvăz, Peciu Nou, Pădureni, Șag, Sînmihaiu Român, Giroc, Parța, și vor contribui la crearea a 24 de noi locuri de muncă.

Ajutorul de minimis se va acorda într-o singură tranșă de 100%  așa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat. Beneficiarul ajutorului de minimis trebuie sa facă dovada că a realizat din activitatea curentă, în termenul de 12 luni, venituri reprezentând minimum 5% din valoarea tranșei primite. În cazul în care acest termen nu este respectat, beneficiarul este pasibil de returnarea integrală a ajutorului de minimis primit.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea socială, educaţională și de ocupare a 256 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată situată în zona vest a teritoriului Grupului de Acţiune Locală Timişul de Centru, prin măsuri integrate în vederea întreruperii cercului vicios al excluziunii sociale și sărăciei.

Gh. MIRON

 

Comentarii

comentarii