Acasă Sport 12 sportivi din România, dintre care și din Arad și Timișoara –...

12 sportivi din România, dintre care și din Arad și Timișoara – la Jocurile Special Olympics Malta

DISTRIBUIȚI

Special Olympics România participă cu 12 sportivi la competițiile de bocce, atletism și înot la primul eveniment internațional din Europa de la începutul pandemiei până acum – Special Olympics Invitational Games Malta!

Competiția internațională va avea loc între 13 și 18 mai 2022 iar sportivii români care provin din orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia-Mare, Botoșani și Arad vor fi însoțiți de trei antrenori voluntari.

La Special Olympics Invitational Games Malta participă 23 de țări printre care și România, iar cei 550 de sportivi așteptați vor concura la șase discipline sportive (atletism, bocce, înot, bowling, fotbal și tenis de masă). Aceste Jocuri Internaționale sunt o pregătire pentru Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor care vor avea loc la Berlin.

“Faptul că trimitem o delegație la Jocurile din Malta, înseamnă pentru noi revenirea la competițiile internaționale. Ne pregătim pentru aceste Jocuri de anul trecut și parcă încă nu ne vine să credem că am ajuns atât de aproape de acest eveniment. Sperăm la zile pline de energie și entuziasm pentru sportivii noștri!”, a declarat Cristian Ispas, Director Național Fundația Special Olympics România.

Cea mai tânără participantă din partea Special Olympics România are 15 ani (Florina Minodora Bogdan din Iași), participă la competiția de atletism iar cel mai matur sportiv are 47 de ani (Sebastian Cacovean din Cluj-Napoca) și participă în competiția de bocce. Cei trei antrenori voluntari sunt Marius Pârjol din Timișoara la înot, George Cernucan din Cluj-Napoca la bocce și Daniel Ștefancu din Iași la atletism. Conducătorul delegației este Roxana Ossian, coordonator programe ”Sportivi Tineri” la Fundația Special Olympics România. Una dintre cele mai frumoase povești ale sportivilor participanți la competiția din Malta aparține lui Mario Silvestru (30 de ani, din Timișoara), unul din tinerii care și lucrează, se antrenează și este pe cont propriu. Povestea lui poate fi citită aici – https://specialolympics.ro/mario-de-la-independenta-la-succesul-sportiv/.

”La Special Olympics, la fel ca în multe alte domenii, ultimii ani au însemnat anulări, amânări, adaptări. Au însemnat și dorul de a participa la activități față-în-față. Astfel, suntem foarte-foarte emoționați acum, când suntem pe ultimii metri înainte de plecarea la o importantă competiție internațională. Antrenorii voluntari s-au ocupat intens și cu profesionalism de pregătirea celor 12 sportivi – zeci de ore în bazin, pe pista de atletism și pe terenul de bocce.  Dintre sportivi, unii au deja experiența curselor alături de sportivi din alte țări, în timp ce alții vor luat startul pentru prima dată la un concurs internațional. Da, suntem pregătiți să concurăm, să câștigăm medalii, să ne bucurăm de o atmosferă pe care doar în lumea Special Olympics o poți găsi. Suntem pregătiți să participăm! Hai România!”, ne-a declarat Roxana Ossian, conducătorul delegației Special Olympics în Malta.

Melodia oficială a acestor jocuri internaționale aparține cântăreței și compozitoarei Ira Losco și poate fi ascultată aici –  https://www.youtube.com/watch?v=9GwoocqwnBg&t=8s

Deplasarea delegației Special Olympics România în Malta este posibilă datorită sprijinului primit de la companiile: Mic Das, Express Caffe, Polirom, Guala Pack Nadab, Conest Iași, Girod Semnalizare, Yves Rocher România, brandului UFIT. Partenerul tehnic este Hervis Sports România.

Le mulțumim tuturor companiilor menționate mai sus dar și donatorilor individuali pentru că au ales cauza BRAVILOR și pentru că ne sunt alături în această nouă aventură sportivă!

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

 

 

Comentarii

comentarii