Acasă Actualitate 1.200 de biciclişti cer sprijinul autorităţilor locale

1.200 de biciclişti cer sprijinul autorităţilor locale

DISTRIBUIȚI

„Verde pentru Biciclete - Numărătoarea de Primăvară”Interpelare în atenţia

Primăriei Municipiului Timişoara – D-lui Primar Gheorghe Ciuhandu

Consiliului Local Timişoara – Domnilor Consilieri Locali

Sâmbătă, 25 aprilie 2009, peste 1000 de biciclişti din Timişoara au ieşit pe străzile oraşului în cadrul evenimentului „Verde pentru Biciclete – Numărătoarea de Primăvară” organizat de Fundaţia Bega. Aceştia au parcurs împreună un traseu de aproximativ o oră pe marile bulevarde pentru a demonstra că sunt într-adevăr participanţi importanţi ai traficului zilnic din Timişoara. Bicicliştii doresc condiţii mai bune şi sigure pentru deplasarea lor zilnică şi doresc realizarea infrastructurii necesare.
În Timişoara există câteva mii de biciclişti care circulă zilnic pe străzile oraşului şi doar 7 piste speciale destinate lor. Discontinuitatea pistelor şi suprafaţa foarte mică pe care se întind acestea,  precum şi nesiguranţa pe care o au în trafic bicicliştii alături de maşini, ne-au determinat să realizăm o petiţie pentru creare de noi piste pentru biciclete. Începând din data de 14 aprilie 2009, 665 de persoane au semnat online petiţia noastră pe site-ul www.pedaleaza.ro , iar sâmbătă acestora li s-au alăturat alţi 521 de biciclişti semnatari, prezenţi la evenimentul „Numărătoarea de Primăvară”. În plus, „Verde pentru Biciclete” propune câteva locaţii unde considerăm necesară existenţa pistelor pentru biciclete.
Pe această cale, vă adresăm rugămintea de a începe demersurile necesare şi de a iniţia un proiect menit să încurajeze mersul pe bicicletă în Timişoara – în fond o modalitate facilă şi ecologică de deplasare, prin realizarea de elemente de infrastructură necesare, în special piste şi parcări de biciclete.
Sperăm că vă veţi alătura încercării noastre de a susţine mersul pe bicicletă în Timişoara.

Comentarii

comentarii