Acasă Actualitate O întrebare de bun simţ a unui timişorean, adresată PMP, despre interzicerea...

O întrebare de bun simţ a unui timişorean, adresată PMP, despre interzicerea pensiilor speciale: De ce nu le-aţi interzis când eraţi la putere?

DISTRIBUIȚI

PMP, fost PDL, partid patronat încă de ideile lui Traian Băsescu, face cort în Timişoara, după modelul campaniei civice #fără penali în funcţii publice.

Cortul se va deschide în Piaţa Badea Cârţan şi se vor aduna semnături pentru revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi (dacă nu câştigă 50% plus un vot din primul tur), la pachet cu interzicerea pensiilor speciale.

“Vom solicita ca românii care semnează pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin să fie de acord şi cu eliminarea pensiilor speciale. Sunt cinci milioane de pensionari în ţara noastră, iar peste patru milioane de români primesc o pensie mizerabilă. Din acest motiv credem că pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt”, anunţă deputatul PMP, Eugen Tomac.

Un timişorean a reacţionat la acest demers, pe facebook: Teofil Mut:“De ce dracu nu ați hotărât lucrul ăsta când ați fost la putere ? Pensiile speciale  erau și atunci !!!”.

PMP şi USR au contestat la Curtea Constituţională Codul Administrativ care prevede acordarea pensiilor special parlamentarilor şi aleşilor locali, popularii dorind ca la începutul sesiunii parlamentare să depună o iniţiativă legislativă pentru eliminarea acestor indemnizaţii.

 

Comentarii

comentarii