Acasă Cultura Mică neînțelegere cosmică, un spectacol despre dragoste și sex, interzis minorilor, la...

Mică neînțelegere cosmică, un spectacol despre dragoste și sex, interzis minorilor, la Teatrul Maghiar Timișoara

DISTRIBUIȚI

Duminică, 13 ianuarie, 19:00, în sala Studio a Teatrului Maghiar Timișoara, str. Alba Iulia, va fi prezentat spectacolul Mică neînțelegere cosmică (Apro kozmikus felreertes), regia Csábi Anna, text Forgách András.

Bazat pe cartea „Eram 12 femei” de Forgách András, spectacolul regizat de tânăra Csábi Anna redă un șir de experiențe diferite ale femeilor cu bărbații, în cheia realității magice. O fată care slăbește 25 kg de fiecare data când merge la iubitul ei din Paris, o femeie care se îndrăgostește de colegul ei astronaut în cosmos, o femeie care se căsătorește cu un eschimos, o căntăreață ce lucrează în bucătăria unui tren și speră la o viață mai bună. Un spectacol creat de cinci femei, despre dragoste și sex, cu un șir de întâmplări ciudate, amuzante, fermecătoare.

„Să ne imaginăm o bază spaţială cu fiecare centimetru pătrat scăldat în lumina becurilor cu neon şi unde de multe ori vii în contact ce celălalt numai prin pereţii groşi de sticlă, prin microfon, programul zilnic e împărţit pe secunde şi zile întregi, ba chiar săptămâni nu te poţi întâlni cu cine ţi-ai dori, cel mult la cantină, dar inventivitatea umană e nelimitată, uneori ne reuşea să creăm situaţii în care ajungeam în afara zonei de supraveghere a camerelor, în toaleta bărbaţilor, în vreun colţ de culoar, îndărătul vreunui perete, sau în timpul antrenamentului, în sala de fitness, într-un minut şi jumătate reuşeam, ca două animale de pradă, ca doi păianjeni ori ca doi lei, să împlinim un act de dragoste desăvârşit, din care nu lipsea nimic.”

Accesul spectatorilor sub 14 ani este interzis, iar traducerea în română va fi la cască. Durata: 70 min.

 

Comentarii

comentarii