Acasă Economic 15 milioane de euro au fost virate în conturile clienţilor RBL până...

15 milioane de euro au fost virate în conturile clienţilor RBL până în prezent

DISTRIBUIȚI

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a virat, în conturile clienţilor săi, aproximativ 15 milioane de euro, reprezentând cuantumul primei de stat aferente economiilor realizate din 2004 până în prezent. Potrivit cadrului legal de funcţionare al băncii, în fiecare an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei virează în conturile băncii (care solicită în numele clienţilor săi prima de stat) cuantumul total al subvenţiilor acordate de statul român persoanelor fizice care au încheiat contracte de economisire-creditare cu RBL. Începând cu 1 ianuarie 2009, prima de stat s-a majorat de la 15% la 25% din suma economisită în anul precedent în sistemul de economisire-creditare. În valoare absolută, prima anuală a fost extinsă, prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul României, de la 150 de euro la 250 de euro, echivalentul în lei.
„Produsele de economisire-creditare sunt printre cele mai sigure produse de pe piaţa bancară românească şi poate printre singurele produse bancare sprijinite de stat, prin acordarea primei de la stat celor ce economisesc prin acest sistem. Faptul că numai pentru economiile realizate în 2008 statul a acordat clienţilor RBL aproximativ 2 milioane Euro demonstrează că începe să se conştientizeze importanţa şi siguranţa sistemului de economisire-creditare”, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre îmbunătăţirea situaţiei locative. În acest sens, cei care încheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite în lei, cu dobânzi fixe pe toată perioada creditului, mult sub nivelul pieţei, de 6% pe an. Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la depunerile anuale o primă de stat care, începând cu anul 2009 este de 25% pe an, dar nu mai mult de 250 de euro, la care se adaugă o dobândă de 3% oferită de bancă. Finanţările obţinute pot fi folosite doar pentru îmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Comentarii

comentarii