Acasă Actualitate 1500 de pasageri au urcat în bus-ul FLIGHT și s-au bucurat...

1500 de pasageri au urcat în bus-ul FLIGHT și s-au bucurat de poveștile și de arhitectura Timișoarei

DISTRIBUIȚI

FLIGHT FESTIVAL a fost și este mai mult decât un festival muzical. Este un eveniment de educație și divertisment de durată, care cuprinde tot orașul și încearcă să schimbe perspectiva locuitorilor săi, dar și a celor care îl vizitează, asupra acestuia.

FLIGHT Hidden Treasures este un proiect care se află la intersecția dintre istorie, cultură și responsabilitate civică, care explorează cartierele orașului, și e conceput ca o descoperire a periferiei Timișoarei, a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse ale orașului.

În double decker-ul/ autobuzul supraetajat FLIGHT au urcat anul acesta peste 1500 de persoane, copii, tineri sau adulți, români străini deopotrivă.

Cele șase tururile ghidate curatoriate de prof. univ. dr. Adriana Babeți s-au dovedit de succes, datorită informațiilor inedite pe care doamna profesor le împărtășește de fiecare dată, prin care reușește să surprindă și să reconecteze cetățenii cu orașul și să îi facă să-l iubească.

Cincizeci de ucrainieni din comunitatea din Timișoara s-au bucurat de un tur de fotografie din FLIGHT Bus. Participanții au fost încurajați de Mila Ganzha, ghidul de origine ucraineană, să descopere și să fotografieze frumusețea arhitecturală a Timisoarei. După ce turul s-a încheiat a avut loc o prezentare, iar mai apoi o sesiune de discuții despre importanța patrimoniului, despre asemănările arhitecturale dintre România și Ucraina și despre modul în care războiul a afectat patrimoniul Ucrainei.

Un mare succes au avut și cele 3 party-uri Timișoara by Night, petreceri la care au dansat pe muzica Dj-ilor, dar au și admirat orașul în nocturnă, peste 250 de festivalieri.

Timp de două săptămâni, bus-ul FLIGHT a făcut 40 de tururi, iar perspectiva orașului din autobus a delectat peste 1000 de persoane, care au descoperit elemente autentice, care nu țin neaparat de profilul turistic, ci mai degrabă de identitatea reală a orașului.

Proiectul FLIGHT Hidden Treasures II s-a încheiat cu o dezbatere despre necesitatea, dar și dorința timișorenilor de a-și cunoște orașul, dar și depre felul în care reușim să facem din Timișoara un ”acasă” pentru ucrainienii care locuiesc acum aici. 

Parteneri: Universitatea de Vest din Timișoara, FAINA UA, OSUT

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Comentarii

comentarii