Acasă Economic 15,3 milioane de euro nerambursabili pentru proiecte de cooperare transfrontalieră România –...

15,3 milioane de euro nerambursabili pentru proiecte de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia

368
DISTRIBUIȚI

 Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România şi Biroul de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia lansează cea de a doua licitaţie de proiecte pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile prin intermediul „Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia." 

Evenimentul de lansare în România a celui de al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia va avea loc la Casa Oamenilor de Ştiinţă din Timişoara în data de 31 martie 2011, ora 10.30.

Uniunea Europeană a alocat pentru această licitaţie de proiecte 15,3 milioane de euro, ceea ce reprezintă 85% din valoarea proiectelor, la care se adaugă un procent de 15% prin cofinanţare naţională. Beneficiari ai acestui program pot fi: autorităţi regionale şi locale, ONG-uri, asociaţii non-profit, universităţi, institute de cercetare, etc. cu sediul în aria eligibilă a Programului, judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi din România şi districtele Banatul de Nord, Banatul de Centru, Banatul de Sud, Branicevski şi Borski din Republica Serbia. Exclusiv pentru beneficiarii din România cofinanţarea naţională va fi susţinută de Guvernul României cu maxim 13% din valoarea proiectului. Proiectele depuse în cadrul acestei licitaţii de proiecte trebuie să se înscrie întruna din cele trei Axe prioritare ale programului: 1 – Dezvoltare economică şi socială; 2 – Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă (apel tematic pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării) şi 3 – Promovarea activităţilor "people-to-people." Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 27 iunie 2011. Cei interesaţi de acest program de cooperare transfrontalieră pot obţine amănunte contactând serviciul Help-Desk de la sediul BRCT Timişoara, str. Proclamaţia de la Timişoara nr. 5, jud. Timiş, Tel:l0356-426360; Fax: 0356-426361; e-mail: ipacbc@brct-timisoara.ro. Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia finanţează proiecte comune care valorifică potenţialul de dezvoltare al zonei de graniţă dintre România şi Republica Serbia. Informaţii suplimentare pot fi găsite accesând: www.romania-serbia.net sau www.brct-timisoara.ro.

Comentarii

comentarii