Acasă Actualitate 154.770 de euro – valoarea animalelor otrăvite la Checea!

154.770 de euro – valoarea animalelor otrăvite la Checea!

DISTRIBUIȚI

Mircea BacalaS-a tras linie în ceea ce priveşte dezastrul de la Checea. Acolo unde sute de animale au pierit otrăvite deoarece grâul a fost tratat cu o substanţă care autorităţile spun că este interzisă. Raportul final de la Checea a fost transmis de către prefectul de Timiş Mircea Băcală şi primului ministru, ministrului Administraţiei şi Internelor şi ministrului Agriculturii. „154.770 euro este valoarea animalelor otrăvite – sumă cu care ITRSV (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Timişoara) se va constitui parte civilă în procesul intentat societăţii respective. Produsul utilizat pentru tratarea seminţelor de grâu a fost lanirat iar substanţa activă este bromadiolonă – o substanţă deosebit de periculoasă”, spune prefectul de Timiş Mircea Băcală.
A fost depus dosarul penal faţă de administratorul societăţii care a dat dispoziţia de împrăştiere a substanţei pe câmp, dar şi împotriva celei care a vândut otrava pentru fals intelectual şi uz de fals.
„S-a constatat că foarte multe facturi au fost emise în fals”, spune prefectul.
Conform prefectului Mircea Băcală, dosarul a fost deja trimis la Parchetul de pe lângă Tribunal şi a fost declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.
În momentul de faţă nu mai sunt probleme acolo, iar câmpul nu mai este păzit.

Comentarii

comentarii