Acasă Eveniment 16 cetățeni străini au încercat să iasă de paște ilegal din România

16 cetățeni străini au încercat să iasă de paște ilegal din România

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit 16 cetăţeni străini  ascunși în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto, condusă de un cetăţean turc, care încercau să iasă ilegal din România.

Duminică, în prima zi de Paște ortodox, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 26 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto, cu destinaţia Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit al mijlocului de transport. Ei au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulţi, şase bărbaţi şi patru femei şi şase minori. În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din doi cetățeni din Afganistan, zece din Irak şi patru din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Ei erau solicitanţi de azil în România. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să-i transporte pe cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii