Acasă Actualitate 16 medici și asistenți de la spitalul din Reșița, monitorizați de DSP...

16 medici și asistenți de la spitalul din Reșița, monitorizați de DSP după ce au intrat în contact cu tânărul venit din Germania, suspect de coronavirus

2674
DISTRIBUIȚI

16 cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgențe din Reșița se află sub supraveghere medicală ca urmare a contactului cu pacientul suspect de coronavirus a transmis Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin: „DSP Caraș-Severin a procedat la identificarea personalului medical din cadru UPU. La data de 11.02.2019 și-au desfășurat activitatea un număr de 16 persoane, tot personalul medical fiind monitorizat de către DSP Caraș-Severin”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției Daniel Botgros, conform banatfm.ro.

Un bărbat de 25 de ani s-a prezentat seara trecută la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Bărbatul acuza o stare generală de rău. Tânărul le-a spus medicilor că de câteva zile, are febră și tușește sec. El le-a mai povestit medicilor de la UPU că de câteva zile s-a întors din Germania unde a lucrat ca asistent medical. Acolo a îngrijit o familie formată din patru persoane care erau suspecți că ar fi infectați toți cu coronavirus. Conform protocolului, bărbatul a fost izolat imediat și transportat cu o mașina specială de transport contaminați la Clinica de boli infecțioase din Timișoara, unde bărbatului i se vor face testele specifice acestei boli și va fi ținut sub observație.

Comentarii

comentarii