Acasă Economic 165 de proiecte depuse în cadrul primului apel din Programul IPA...

165 de proiecte depuse în cadrul primului apel din Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

605
DISTRIBUIȚI

Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara a anunţat încheierea procesului de depunere a proiectelor în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Astfel, până miercuri, 29 iulie, au fost depuse 165 de proiecte atât din zona eligibilă română: judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, cât şi din zona eligibilă sârbă: districtele Borski, Branicevski, Banatul de Nord, Banatul de Sud şi Banatul Central.
Proiectele urmează a fi examinate şi evaluate de către o Comisie Comună de Evaluare (Joint Evaluation Committee). Comisia Comună de Evaluare se va raporta strict la criteriile de selecţie şi la grila de evaluare descrise în Ghidurile Aplicantului aferente primului apel.
“Numărul mare de proiecte depuse confirmă succesul evenimentelor de informare şi promovare organizate de către Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara, alături de partenerii instituţionali – Autoritatea de Management din România (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei) şi Autoritatea Naţională din Serbia (Ministerul de Finanţe). Evenimentele de informare şi atelierele de lucru pentru clarificări au fost organizate în judeţele eligibile din România şi districtele eligibile din Serbia, pe parcursul perioadei mai – iulie 2009, pentru a clarifica modul de accesare a fondurilor acordate în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia”, spune Anca Lolescu, directorul executive al BRTC Timişoara.
Fondurile IPA alocate acestui prim apel sunt în valoare de 10.419.132 de euro. De asemenea, în luna iunie 2009 au fost organizate 2 forumuri pentru identificarea de parteneri în România şi Serbia pentru a oferi potenţialilor aplicanţi din ambele ţări posibilitatea de a identifica parteneri transfrontalieri în vederea realizării de proiecte comune.
Cele trei axe prioritare ale Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia sunt: 1 – Dezvoltarea economică şi socială, 2 – Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, 3 – Promovarea activităţilor „people to people”.

Comentarii

comentarii