Acasă Actualitate 1989-2019! Libertate de expresie, fake news, manipulare. Cum a evoluat jurnalismul în...

1989-2019! Libertate de expresie, fake news, manipulare. Cum a evoluat jurnalismul în ultimii 30 de ani?

DISTRIBUIȚI

Libertate de expresie, „fake news”, manipulare. Cum este informația adunată, tratată, vehiculată, comunicată ? Cum a evoluat meseria de jurnalist în ultimii treizeci de ani în lumina acestor parametri fundamentali, care au căpătat o altă importanță odată cu apariția rețelelor de socializare?

Dezbaterea va avea loc joi, 5 decembrie, de la ora 18, în amfiteatrul A01 al Universității de Vest Timișoara.

Sub acest unghi au ales Institutul Francez Timișoara și Universitatea de Vest să abordeze cea de-a treizecea aniversare de la căderea Cortinei de Fier și de la Revoluția Română, pornind de la trecut, pentru a evoca prezentul și a trasa perspective pentru viitor.

Invitați: Charles Haquet, grand reporter al publicației L’Express (Franța), specializat în economie și în politică internațională, autorul a numeroase reportaje în Europa și în Asia.

El a fost recompensat cu Premiul Louise-Weiss al jurnalismului european pour reportajul său despre ascensiunea salafismului în Balcani, apărut în L’Express în mai 2017.

Matei Martin, realizator de programe la Radio România Cultural și redactor la Dilema veche, unde susține săptămânal rubrica „Mapamondul de buzunar”. Licențiat în științe politice la Universitatea din București.

Radu Ciobotea, conferenţiar la catedra de journalism a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad şi editorialist la săptămânalul „Diaspora românească” din Londra.

Timp de douăzeci de ani a fost jurnalist de presă scrisă, radio şi televiziune.

Comentarii

comentarii