Acasă Actualitate 2.300 de timișoreni s-au imunizat la Maratonul Vaccinării, până sâmbătă la ora...

2.300 de timișoreni s-au imunizat la Maratonul Vaccinării, până sâmbătă la ora 15.00

455
DISTRIBUIȚI

În cadrul celui mai ambițios proiect al lumii medicale, Maratonul Vaccinării de la Timișoara, s-au vaccinați 2.300 de persoane, de vineri 23 aprilie, de la ora 16.00, până sâmbătă, 24 aprilie, la ora 15.00.

În continuare oamenii stau la rând cu sutele pentru a se imuniza, iar interesul crește de la o zi la alta, mai ales că aici pentru a te vaccina nu e nevoie decât buletul de identitate. Nu mai trebuie programare pe platformă. De fapt, de aceea și are așa mare succes această importantă acțiune.

”Am mai făcut un pas pentru a ne recaștiga libertatea și participăm la Maratonul Vaccinării. Am ales să punem umărul pentru Timișoara împreuna cu colegii noștri din toate spitalele din oraș. Este cel mai ambițios proiect al lumii medicale. Un gest de responsabilitate. Doar împreună suntem puternici!”, spune prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Maratonul Vaccinării va ține non-stop, zi și noapte, până luni dimineață, ora 08.00. Sunt pregătite până la 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de Pfizer, până la 30 de fluxuri de vaccinare, fiind implicați, de asemenea, sute de voluntari, medici și voluntari din rândul studenților mediciniști și societății civile.

Inițiatorul proiectului este prof. dr. Dorel Săndesc, președintele asociației de ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara, cu sprijinul autorităților sanitare, al spitalelor și al UMFT.

Noutatea este că vaccinarea se poate face și fără programare, doar cu cartea de identitate.În plus, se vor putea vaccina inclusiv minori cu vârste între 16 și 18 ani, cu acordul scris al unui părinte.

 

Comentarii

comentarii