Acasă Administraţie 20 de basculante noi pentru deszăpezirea drumurilor din Timiș

20 de basculante noi pentru deszăpezirea drumurilor din Timiș

577
DISTRIBUIȚI

CNAIR a recepționat 103 autobasculante Ford cu lamă și răspânditor. Cele 103 Autobasculante Ford 3542D vor fi intra în dotarea Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din București, Constanța, Craiova, Brașov, Iași, Timișoara și Cluj și vor întări capacitatea acestora de a desfășura în regie proprie inclusiv acțiuni de deszăpezire pe autostrăzile și drumurile naționale din România. Pentru DRDP Timișoara vor fi repartizate 20 de autobasculante.

Noile autobasculante care au o configurație a tracțiunii tip 6X4 sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii și răspânditor pentru materiale antiderapante și vor fi folosite inclusiv pentru alte activităti specifice CNAIR S.A, ca de exemplu transportul agregatelor destinate stațiilor de asfalt și al asfaltului produs de acestea.

Valoarea contractului pentru cele 103 utilaje este de aproximativ 9.800.000 euro, fără TVA și include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

Achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu  o nouă gamă de mașini și utilaje specifice  lucrărilor de reparații și de întreținere a drumurilor.

CNAIR SA a mai achiziționat în luna mai a acestui an un lot de 16 autobasculante Ford 4142D Euro 6C, destinate lucrărilor de reparație și întreținere a rețelei rutiere naționale.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecție directă și a unității de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe și implicit poluarea.

 

Comentarii

comentarii