Acasă Eveniment 2010 – un an de succes pentru Smithfield

2010 – un an de succes pentru Smithfield

DISTRIBUIȚI

Grupul american Smithfield Foods a intrat pe piaţa românească în 2004, când a achiziţionat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea. Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 de milioane USD. Astăzi, în România, compania operează 47 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field (peste 47.500 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate. Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane de lei anual.

Smithfield Ferme: recolte record obţinute prin fertilizare organică

Smithfield Ferme fertilizează anual câteva mii de hectare cu îngrăşământ organic, aplicat prin cele mai sigure şi moderne tehnici de injectare şi scarificare, dupa planuri şi analize care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, organ tehnic de specialitate al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 de milioane de dolari. Astăzi, în România, compania operează 47 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field (peste 47.500 de scroafe, 850.000 de porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate. Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane de lei anual. În urma recoltării loturilor cultivate cu porumb hibrid Pioneer şi fertilizate organic de către Smithfield Ferme s-au înregistrat recolte record, de peste 12 tone/ha. “Este cel de-al treilea an consecutiv în care Smithfield Ferme organizează acest experiment, fapt care demonstrează preocuparea noastră permanentă pentru promovarea agriculturii moderne. Beneficiile îngrăşămintelor organice sunt reconfirmate, încă o dată, prin rezultatele deosebite obţinute la recoltarea loturilor fertilizate organic de către specialiştii noştri – 12 tone la ha, valori care depăşesc rezultatele de pe loturile cultivate fără fertilizare sau fertilizate chimic”, a declarat Ovidiu Ţimbota, director agricol Smithfield Ferme. Programul Smithfield Ferme, de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici, este derulat în parteneriat cu compania Pioneer şi sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Timiş. “Suntem onoraţi de parteneriatul cu Smithfield Ferme, cu care, împreună, an de an, demonstrăm eficienţa combinată a produselor noastre şi suportul pe care acestea îl reprezintă, în mod constant, pentru fermierul român”, spune Miki Babuşcov, directorul regional Pioneer.

Peste 3.500 de elevi, din 40 de localităţi, au beneficiat şi în această toamnă de programul Smithfield Ferme “Din nou la şcoală”

Cea de-a patra ediţie a componentei educative a programului Smithfield Ferme de responsabilitate socială, "Din nou la şcoală", s-a încheiat joi, 23 septembrie. În perioada 13 – 21 septembrie, peste 3.500 elevi din 40 de şcoli (clasele I-VIII) şi grădiniţe din comunităţile rurale ale judeţelor Arad şi Timiş au primit rechizite: ghiozdane, penare echipate şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată, manuale şi cărţi, iar pentru preşcolari, rechizite pentru activităţile didactice. Cei 30 de voluntari Smithfield Ferme, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale au parcurs, în 8 zile, 1.600 de km, pentru ca toţi cei peste 3.500 de elevi, şcolari şi preşcolari să beneficieze de sprijinul oferit prin programul "Din nou la şcoală". Echipele de voluntari au vizitat copii din localităţile: Cenei, Bobda, Boldur, Ohaba, Jabăr, Sinersig, Bacova, Maşloc, Remetea, Niţchidorf, Blajova, Duboz, Bulgăruş, Periam, Sânpetru, Igriş, Birda din judetul Timiş şi localităţile: Cermei, Somosches, Avram Iancu, Sintea, Tipar, Adea, Mişca, Zerindul Mic, Vânători, Satu Nou, Apateu, Berechiu, Motiori, Bocsig, Barsa, Hodis, Aldesti, Voivodeni, Sicula, Gurba şi Cherelus din judeţul Arad. În comparaţie cu ediţiile trecute, programul a fost extins, anul acesta, şi la copiii angajaţilor. Astfel, 130 de copii au primit câte un rucsac şi un penar echipat cu 31 de piese. “Smithfield Ferme doreşte să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor din mediul rural, oferindu-le, an de an, un sprijin constant, înlesnindu-le astfel accesul la educaţie, recompensând meritele şi oferind şanse egale de dezvoltare personală. Suntem foarte fericiţi să ne reîntâlnim cu copiii, la fiecare început de septembrie, ştiind că prin acţiunea noastră am reuşit să le facem o bucurie şi să le păstram viu interesul pentru şcoală “, declară Andrada Calancea, PR Manager Smithfield Ferme. Proiectul educaţional Smithfield Ferme a debutat în anul 2007. În cadrul primelor 3 ediţii ale programului, au fost incluşi 5.740 de elevi (700 în 2007; 2.040 în 2008; 3.000 în 2009) din 51 localităţi din judeţele Timiş şi Arad (4 în 2007; 11 în 2008 şi 36 în 2009). Începând cu anul 2009, la acest program a luat parte şi Smithfield Prod. În acest an, la cea de a doua ediţie a programului “Din nou la şcoala”, implementat de Smithfield Prod, 215 de şcolari şi preşcolari din localitatea Utvin, judeţul Timiş, au primit rechizite, acest program fiind extins şi către copii angajaţilor care au început, anul acesta, clasa I. Copiii au apreciat în mod special cărţile (literatură românească) primite cadou. “Pentru noi, unul dintre obiectivele principale ale programului este dorinţa de a contribui la stoparea abandonului şcolar în mediul rural, prin sprijinirea copiilor din mediul rural, acum la început de an, cu rechizite şi cărţi”, declară Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.
Smithfield Prod a lansat un program complex în domeniul securităţii şi sănătăţii
Smithfield Prod a lansat, pe 27 septembrie, în mod oficial, proiectul cu titlul „Competenţă, Adaptabilitate, Responsabilitate, Eficienţă prin securitate şi sănătate în muncă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – "Investeşte în oameni!", in cadrul axei prioritare 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.2. „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii”. Proiectul vizează asigurarea sănătăţii şi securităţii în muncă în beneficiul celor peste 390 de angajaţi din departamentul de producţie al companiei şi urmăreşte implementarea unei culturi organizaţionale durabile a securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor, prin intermediul unui complex program de instruire şi informare în vederea prevenirii riscurilor profesionale. Proiectul denumit „Competenţă, Adaptabilitate, Responsabilitate, Eficienţă prin securitate şi sănătate în muncă”, este implementat în proporţie de 98% prin asistenţa financiară nerambursabilă in cadrul POSDRU 2007-2013. „Dezvoltarea capitalului uman, creşterea competitivităţii şi adaptabilităţii angajaţilor noştri au fost şi continuă să fie priorităţi majore pentru compania noastră. Dorim să fim unul dintre cei mai buni angajatori din regiune şi să oferim oportunităţi sigure şi sustenabile de angajare şi dezvoltare profesională”, a declarat dl. Morten Jensen, director general Smithfield Prod. Proiectul Smithfield Prod urmăreşte să identifice şi să monitorizeze permanent riscurile profesionale la care sunt expuşi angajaţii, să reducă factorii de risc şi accidentare, să îmbunătăţească gradul de informare şi instruire al angajaţilor în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii şi să crească adaptabilitatea angajaţilor la cerinţele UE.
 

Comentarii

comentarii