Acasă Actualitate 2022 – anul în care cel mai probabil vom avea o nouă...

2022 – anul în care cel mai probabil vom avea o nouă maternitate în Timișoara

DISTRIBUIȚI

O nouă maternitate ar putea fi ridicată în Timișoara până în anul 2022. Aceasta este estimarea președintelui Consiliului Județean Timiș Călin Dobra cu privire la noua construcție care se va ridica lângă Casa Austria din Timișoara. Terenul deja există, iar acolo se va construi noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara, unde va fi mutată Clinica Bega de pe strada Victor Babeș din urbe. Construcția cea nouă va avea parter și trei etaje, pe o suprafață de teren de 5.000 de metri pătrați, 130 de paturi și patru săli de operație, dar și un compartiment de Fertilizare în Vitro.

„Până în 2021-2022 sper că va fi gata noua maternitate, Consiliul județean are ca prioritate realizarea studiului de fezabilitate, proiectului și construcției propriu-zise, partenerii noștri, Clinica Bega, au ca responsabilitate dotarea cu aparatură medicală, iar partenerii din Ungaria reconstrucția și dotarea spitalului universitar din Szeged. În momentul acesta este în lcuru studiul de fezabilitate, iar până în martie, anul 2019, avem termen și obligația de a depune acest studiu de fezabilitate și de a semna contractul de finanțare final pentru proiectarea și execuția investiției”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Valoarea proiectului este de aproximativ 13,5 milioane euro, 12 milioane pentru Spitalul Județean Timișoara și consiliul județean și aproximativ 1,5 milioane euro pentru Universitatea din Szeged, partenerii de proiect.

 

Comentarii

comentarii