Rizaiy Kamal trebuia să îi treacă ilegal granița în Ungaria pe cei trei afgani, însă între el și conaționalii săi a avut loc un conflict spontan legat – se pare – de banii pe care inculpatul avea să-i primească de la cei trei. Aceștia din urmă au fost găsiți înjunghiați pe câmp. Doi dintre ei au decedat, în timp ce al treilea a supraviețuit – fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad unde a primit îngrijiri medicale.
Imediat după comiterea crimei, Rizaiy Kamal a reușit să fugă din România. El a fost identificat de victima care a supraviețuit, aceasta oferind declarații complete anchetatorilor.
Ulterior, pe numele afganului care a comis crima, Tribunalul Arad a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de omor, trecere ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți. Pentru că bărbatul nu a fost de găsit, polițiștii l-au dat în urmărire, fotografia sa, alături de semnalmente și infracțiunile pe care le-a comis fiind făcute publice pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Persoane urmărite”.
De asemenea, numele afganului a ajuns și pe site eumostwanted.eu – Cei mai căutați fugari din Europa, alături de numele, fotografia și semnalmentele lui, fiind postată și o scurtă descriere a faptelor pentru care este căutat, dar și locația în care se bănuia că se află: Franța.
A primit, în total, 22 de ani și 8 luni de închisoare cu executare.
Iată soluția – pe scurt – a Tribunalului Arad, postată pe portal.just.ro: „Condamnă pe inculpatul Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 9 ani închisoare, pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de omor; condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 18 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor; condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi; condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de câte 18 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, şi anume sporul de 4 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa principală de 22 ani şi 8 luni închisoare.
Aplică inculpatului pedeapsa complementară privind exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, c şi n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat stat, dreptul de a se afla pe teritoriul României şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Zamary Sale, pe o perioadă de 4 ani, care se execută după pedeapsa închisorii, după împlinirea termenului de prescripţie executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Constată că nu există constituire de parte civilă în cauză. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.
Sursa: specialarad.ro
Comentarii
comentarii