Acasă Sport 22 de medalii pentru CSŞ 1 Timişoara, la Campoinatele Naţionale la şah

22 de medalii pentru CSŞ 1 Timişoara, la Campoinatele Naţionale la şah

DISTRIBUIȚI

Şahul românesc la pământ: 100 de lei – un titlu naţional
Trofeu după trofeu. Micuţii şahişti din Timişoara au monopolizat Campionatele Naţionale de şah de la Voineasa. La încheierea competiţiilor de şah normal, şah rapid, blitz şi dezlegări, juniorii de la Clubul Sportiv Şcolar 1 Timişoara au obţinut 22 de medalii. Copiii antrenaţi de Cornel Paşcalău au câştigat 18 medalii, din care 12 de aur. Elevele antrenate de Ligia Jicman, a doua antrenoare de la CSŞ 1 Timişoara, au câştigat celelalte patru medalii.
“Din şah nu se poate trăi decent decât dacă eşti la cel mai înalt nivel”

Cele 13 medalii de aur ale şahiştilor timişoreni au valorat exact 1.300 de lei. O diplomă, o medalie, o strângere de mână şi… înapoi la zecile de ore de studiu.
Micuţii trăiesc însă cu speranţe. Primele două locuri de la fiecare categorie de vârstă vor merge în august la Campionatele Europene de Şah din Italia şi apoi, în octombrie, la Mondialele din Turcia.
“Din şah nu se poate trăi decent decât dacă eşti la cel mai înalt nivel. Copiii s-au bucurat însă şi de acei 100 de lei primiţi pentru o medalie de aur, sau 40 de lei pentru bronz.
În plus, copii aşteaptă banii şi de la club. Ar fi vorba cam de încă 300 de lei pentru un aur la Campionatele Naţionale”, spune Cornel Paşcalău, antrenorul de la CSŞ 1 Timişoara. Şahiştii bănăţeni antrenaţi de Paşcalău care au cucerit Voineasa sunt: Gherman Sauca (8 ani) – 2 medalii de aur la şah rapid şi dezlegări; Cristian Şiclovan (14 ani) – 2 medalii de aur la şah normal şi şah rapid şi un argint la dezlegări; Robin Dragomirescu (16 ani) – 2 medalii de aur la şah rapid şi blitz plus un argint la şah normal; Adrian Petrişor (18 ani) – aur la blitz, bronz la şah normal, iar Silviu Nemeş – bronz la şah normal.
La fete, Veronica Foişor (16 ani), fiică de mari şahişti, a câştigat trei medalii de aur la şah normal, şah rapid şi blitz, plus un loc III la dezlegări, iar la fete 18 ani, Adeline Uţă a câştigat aur la şah rapid, şah normal şi blitz şi o medalie de argint la dezlegări.
Elevele antrenate de Ligia Jicman – Paula Crăciun şi Izelin Lolici – au câştigat o medalie de aur, două de argint şi una de bronz.

Comentarii

comentarii