Acasă Actualitate 22 de milioane de lei pentru exproprieri necesare construcţiei autostrăzii Timişoara-Lugoj

22 de milioane de lei pentru exproprieri necesare construcţiei autostrăzii Timişoara-Lugoj

DISTRIBUIȚI

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va începe procedurile de expropriere a unor terenuri care totalizează peste 681.923 metri pătraţi, pentru construcţia autostrăzii Timişoara-Lugoj.

CNADNR va achita despăgubiri estimate la 22 de milioane de lei. Proprietăţile, însumând 247 de terenuri – aparţin unor persoane fizice şi private, dar şi unor consilii locale din Ghizela, Remetea Mare şi Giarmata, din judeţul Timiş, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Finanţările sunt asigurate de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv fonduri europene de coeziune nerambursabile. MTI va vira suma necesară despăgubirilor, în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii. Potrivit studiului de fezabilitate, pentru construcţia autostrăzii vor fi expropriate în total 1.035 de imobile (clădiri şi terenuri), cu o suprafaţă de 2.706.900 de metri pătraţi.

Construcţia şi proiectarea autostrăzii are o valoare estimativă de circa 230,21 milioane de euro, asiguraţi din Fondul de coeziune din Programul Operaţional Sectorial de Transport. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de firma Scetauroute. Sectorul Timişoara-Lugoj face parte din autostrada Arad-Timişoara-Lugoj de pe Coridorul IV pan-european şi are o lungime de 43 de kilometri.
L.P.

Comentarii

comentarii