Acasă Actualitate 227.000 de teste de salivă ajung, vineri, la Inspectoratul Școlar Timiș

227.000 de teste de salivă ajung, vineri, la Inspectoratul Școlar Timiș

177
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș susține că după informările primite din partea IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de joi în județe, distribuția către inspectorate urmând a se finaliza în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie.

“227.000 (51.000 +176.000) de teste ajung vineri la ISJ Timiș. Vor fi distribuite săptămâna viitoare către școli”, a spus prof. Marin Popescu, șeful ISJ Timiș.

Inspectoratul școlare va asigura distribuția testelor către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din scoli și grădinițe.

“Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional.

Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor.”, este mesajul lui Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Comentarii

comentarii