Acasă Cultura De pe stâlpi și pereți – pe simezele galeriei Pygmalion – un...

De pe stâlpi și pereți – pe simezele galeriei Pygmalion – un demers artistic așa cum nu s-a mai văzut

DISTRIBUIȚI

E neobișnuită, haioasă  și, cu siguranță, provocatoare. Expoziția de fotografie urbană, semnată de Oana Puicănescu, și găzduită din 28 aprilie de galeria Pygmalion, din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, strada Pacha nr. 8 Timișoara, este un demers artistic așa cum nu s-a mai văzut în urbe – un  soi de invitație întru descoperirea unei lumi ascunse la vedere.

„Ajunge să facem câțiva pași în afara locuinței ca să ne găsim înconjurați de mesaje pe stâlpi, ziduri, geamuri și vitrine, dar de câte ori chiar le vedem? Fotografia mea incită la explorări. Ce îi împinge pe unii să-şi scrijelească, lipească şi vopsească sufletul şi vrerile, spre cunoştinţa tuturor?  Haideți să aflăm împreună ce au vrut să zică autorii acestor mesaje de dezinteres public”, spune Oana Puicănescu.

Vernisajul expoziției are loc în 28 aprilie, de la ora 19.00, iar cel care va rosti cuvântul de deschidere este psihologul Mircea Dragu.

Expoziția intitulată  „Mesaje de dezinteres public”  îi provoacă pe privitori  să fie la rându-le expozanți. Toți cei care au fotografii cu mesaje sau anunțuri inedite sau haioase sunt poftiți să le posteze pe pagina de facebook a expoziției începând cu ziua vernisajului și până în data de 10 mai.

Cele mai interesante vor fi printate și expuse în galeria Pygmalion, în 14 mai, de Noaptea Muzeelor 2022.

 

 

 

Comentarii

comentarii