Acasă Eveniment 24 de cetăţeni străini depistaţi ascunşi în două mijloace de transport, la...

24 de cetăţeni străini depistaţi ascunşi în două mijloace de transport, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci şi patru de cetăţeni din Bangladesh, India şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu plăci ceramice şi într-o autoutilitară, transmite instituţia. 

Azi noapte, în jurul orei 00:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Turcia şi care se deplasa pe ruta Turcia – Germania.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şaptesprezece cetăţeni străini, se arată în comunicatul oficial.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh şi India şi intenţionau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în cursul acestei dimineţi, în urma unui controlul amănunţit efectuat asupra unui automarfar, condus de un alt cetăţean turc, ce transporta plăci ceramice pe ruta Turcia – Germania, au fost descoperiţi ascunşi, şapte cetăţeni din India şi Afganistan.

În ambele cazuri sus-menţionate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii