Acasă Cultura 24 h de teatru

24 h de teatru

DISTRIBUIȚI

Reluând o tradiţie începută în 2003, Teatrul Studenţesc Thespis, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor ne invită la Festivalul “24 h de Teatru”. Dorind să celebreze Ziua Mondială a Teatrului, organizatorii ne propun, în acest weekend, de vineri, 27 martie, ora 24, până sâmbătă, 28 martie, ora 24, un festival dedicat teatrului.

Cele 24 de ore alocate vor începe cu un mesaj oficial de Ziua Internaţională a Teatrului, urmat de piesa “Scaunele”, în interpretarea Teatrului Thespis. De la ora 1:00, vom putea urmări un concert poetico-acustic al trupei Sonatic, urmat, la ora 2:00, de „De dor, de cuvinte (I)” de Bogdan Sărăteanu şi Asociaţia Culturală „Bis” Sibiu şi, la ora 3:00, de spectacolul „Cu uşile închise” al Teatrului Thespis.

Între 4:00 şi 8:00 dimineaţa, organizatorii propun proiecţii video de la spectacole şi audiţii radiofonice. Dimineaţa va începe cu desene animate, urmate, de la ora 9:00, de înviorarea cu Alinuţa şi de un mic dejun Irish. În timpul zilei vor putea fi urmărite, din oră în oră, de la 11:00, următoarele spectacole: „De mână cu destinul” al Asociaţiei Culturale „Noua Acropolă”, „O lume pe scenă” – One Woman Show cu Anda Tămăşanu (Teatrul Thespis), „Escurial”, Shakespeare x 3+1, „Poveste cu o pălărie” – un spectacol de pantomimă pentru oameni mai mici sau mai mari cu Nadia Terchet (Theatre Pierrot), Stand-up comedy cu Raul Pituţ, „CIRCtacol!” şi Juggling workshop cu The Serious Road Trip, Concert Shakespeare x 3, „Glasul copilului” – One Man Show cu Ionuţ Pîrvulescu, „Play Cehov” cu Bogdan Sărăteanu şi Asociaţia Culturală „Bis” Sibiu, „Poveste şoptită din turnul albastru ” – Victor Drăgan (Teatrul Liber Imago Cluj), spectacolul Companiei FlyLight – „Cosmologie”, „Istoria Chilotului” – Teatrul Liber Imago Cluj.

Între orele 20:30 şi 21:30, pentru a sărbători cum se cuvine şi Earth Hour 2009 – Ora Pământului, organizatorii vor ţine publicul o oră cu lumina stinsă la un spectacol-lectură – „Voci în întuneric” – şi la o cină la lumina lumânărilor. Seara se va încheia cu piesa Teatrului de Garaj şi Curte „Auăleu” – „Stăteam întinşi pe pat”, „Mergeam cu cărămizi în buzunar” –  Teatrul Thespis şi un concert cu Cristina Pădurariu & Alex Dan Bozo Mitrofan. Manifestările vor avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, sălile 202 si 203. Intrarea este liberă şi recomandată tuturor amatorilor de cultură contemporană.
Andra JEBELEAN

Comentarii

comentarii