Acasă Actualitate 25 de ani de învățământ superior la Baia Mare

25 de ani de învățământ superior la Baia Mare

DISTRIBUIȚI

La sfârșitul lunii octombrie, Filiala Baia Mare Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad a organizat mai multe activități, pentru a marca un sfert de secol de existență.

Seria de evenimente a debutat în sala de festivități Milenium din municipiul Satu Mare, unde, reprezentanții partenerilor antreprenoriali, ai instituțiilor publice, administrației publice locale și centrale, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și ai universităților partenere din Italia, Portugalia, Ucraina și Slovacia, UBB și Universitatea din Timișoara au parte la festivitățile ocazionate de acest moment.

În continuare, au fost prezentate lucrările conferinței internaționale “Economie-Istorie-Societate” (ediția a III-a), iar invitații au putut (re)lua legăturile cu colegii de la alte filiale, pentru a continua proiectele comune și a pregăti evenimente viitoare.

Pe toată perioada evenimentelor, au fost evocate numele rectorului fondator al U.V.V.G. Arad, Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, ale prorectorilor, precum și ale cadrelor care astăzi nu mai sunt printre noi. Mesajul episcopului Maramureșului și Sătmarului, cu care a debutat festivitatea, în ziua sărbătorii Sf. Dumitru, a adus emoție în inimile tuturor celor prezenți.

Alături de băimăreni, la acțiuni au luat parte jurnaliști din Baia Mare și Arad, conducerea universității noastre mulțumindu-le și pe această cale pentru tot sprijinul.

Prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci : „Filiala noastră de aici a fost o muncă de sacrificiu, de la președintele nostru fondator, regretatul prof. Aurel Ardelean, și continuată de mine, în ultimii ani.. Mulțumesc acestei minunate comunități, condusă în prezent de dl. Tăut, pentru implicare și dedicare, precum și studenților noștri. Vom purta, pentru totdeauna, recunoștință celor care nu mai sunt și și-au adus aportul și munca în creșterea filialei. Dar mai ales, sunt mandră de Alumni noștri de aici, care sunt foarte bine inserați în piața forței de muncă. Un mare MULȚUMESC autorităților locale pentru sprijinul constant și continuu, fără dumnealor nu am fi ajuns această zi de sărbătoare.

Comunitatea băimăreană pe care am sărbătorit-o în acest sfârșit de săptămână este un exemplu, ceea ce mă duce cu gândul la vorbele înțelepte rostite de Mahatma Gandhi : << O comunitate devine mai puternică atunci când fiecare membru se implică activ în binele ei.>>”

Comentarii

comentarii