Acasă Actualitate 26 ambasadori de pe toate continentele, în vizită la Catedrala Mitropolitană Timișoara....

26 ambasadori de pe toate continentele, în vizită la Catedrala Mitropolitană Timișoara. Mesajul IPS Ioan

DISTRIBUIȚI

Duminică, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, au fost cinstiți prin rugăciune Sf. Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena.

În prezența Părintelui Mitropolit Ioan, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, preotul Nicolae Dura, vicar episcopal al Comunității Ortodoxe Române din Austria, de consilieri eparhiali, de preoții și diaconii catedralei.

Răspunsurile liturgice au fost date de corala parohiei „La Sfânta Înviere” din Viena și de corala catedralei mitropolitane.

După predica duminicală, în care a tâlcuit minunea vindecării orbului din naștere și rolul deosebit pe care l-au avut Sfinții Împărați Constantin și Elena în viața Bisericii noastre, Chiriarhul Banatului i-a primit pe cei 26 de ambasadori, care au venit la Timișoara și, printre altele, au dorit să viziteze colecția de artă bisericească a eparhiei noastre și impunătoarea noastră catedrală mitropolitană.

În fața ambasadorilor prezenți, însoțiți de domnul secretar de stat Traian Laurențiu Hristea, din cadrul MAE, și de reprezentantul Guvernului României în teritoriu, prefectul Județului Timiș, domnul Mihai Ritivoiu, Părintele Mitropolit a adresat tuturor un cuvânt de bun venit și îndemnul de a ne ruga pentru pace în Ucraina și în toată lumea.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat prezența în rândul corpusului consular din România a ambasadorilor din Orientul Apropiat, din Nordul Africii și din alte țări ale lumii. În acest context, Mitropolitul Banatului a evidențiat nevoia de a fi ajutate țările din Africa, care se confruntă cu probleme de natură economică, cu lipsa hranei și a apei potabile. De asemenea, a menționat existența bunelor relații economice pe care țara noastră le are cu țările reprezentate de ambasadorii prezenți.

Este un moment unic în istoria orașului nostru, când o delegație de 26 de ambasadori de pe toate continentele, vine să viziteze municipiul nostru, desemnat în acest an Capitală Europeană a Culturii.

Timișoara este în acest an un important centru cultural și diplomatic european. Săptămâna viitoare urbea noastră va mai primi vizita a 60 de diplomați, parlamentari și înalți oficiali străini, din rândul cărora va face parte și președintele Germaniei, care vor lua parte la numeroasele evenimente și expoziții cuprinse în programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii – este mesajul Mitropoliei Banatului.

Comentarii

comentarii