Acasă Eveniment 27 de percheziţii la persoane suspectate de trafic de etnobotanice din vestul...

27 de percheziţii la persoane suspectate de trafic de etnobotanice din vestul țării. Substanţele erau vândute cu 150 de lei gramul

692
DISTRIBUIȚI

etnobota

Poliţitii şi procurorii DIICOT au făcut, marţi, 27 de percheziţii în judeţul Hunedoara la personae suspectate de trafic de etnobotanice. Substanţele erau vândute cu 150 de lei gramul. 

”La data de 23.02.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Hunedoara, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a transmis, marţi, DIICOT.

Procurorii au precizat că, începând din anul 2019, suspecţii au desfăşurat activităţi infracţionale pe raza judeţului Hunedoara, comercializând substanţe etnobotanice cu precădere către consumatori din municipiile Deva, Hunedoara şi Orăştie, din judeţul Hunedoara şi Cugir, judeţul Alba, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 lei/doză sau 150 de lei/gram.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 kilograme de masă vegetală, cântare electronice, doze destinate comercializării şi peste 12.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost duse, în vederea audierii, un număr de 19 persoane.

 

Comentarii

comentarii