Acasă Actualitate A început Evaluarea Națională 2024 în Timiș

A început Evaluarea Națională 2024 în Timiș

DISTRIBUIȚI

Luni, 13 mai,  a început Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a în județul Timiș, un moment crucial în cadrul procesului de învățământ care oferă o perspectivă asupra progresului educațional al elevilor.

Prof. Aura Danielescu, inspector șef, al ISJ Timiș, a explicat că în centrele de examen au fost prezenți 5.769 de elevi din totalul de 6.287 înscriși la prima probă de  limbă și comunicare – scris. Subiectul a constat în două exerciții, iar timpul de rezolvare alocat a fost de 30 de minute.

Marţi, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba română, iar miercuri elevii aparţinând minorităţilor naţionale participă la proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba maternă.

Proba la matematică şi ştiinţe ale naturii va avea loc joi, în timp ce vineri se va desfăşura ultima probă din cadrul Evaluării Naționale la clasa  II-a,  Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română, susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Le dorim succes tuturor elevilor – este mesajul prof. Aura Danielescu.

 

Comentarii

comentarii