Acasă Economic 3 sfaturi utile pentru gestionarea finanțelor personale pe timp de criză

3 sfaturi utile pentru gestionarea finanțelor personale pe timp de criză

DISTRIBUIȚI

Domeniul finanțelor personale a luat amploare în ultimii ani, mai ales pe fondul mediului economic instabil care a guvernat întreaga planetă. Mai mult, epidemia de coronavirus care a pus pe pauză mare parte din domeniile economice pentru mai bine de 2 ani va duce treptat la o criză financiară de proporții.

Experți în finanțe personale din toată lumea își exprimă constant părerile despre viitoarea criză prin intermediul rețelelor de social media și, chiar dacă de multe ori nu sunt de acord, există și câteva idei excelente despre gestionarea banilor care nu au fost contestate până în acest moment.

Crează un cont de economii care să conțină bani suficienți pentru cheltuielile pe un an

În caz de impas financiar, un cont de economii cu bani suficienți este cea mai bună variantă care să ne permită să trecem peste problemă fără niciun strop de stres. Ce ne facem, însă, dacă nu am reușit să strângem suficienți bani până la acest moment? Următorul pas este să apelăm la un credit, deși această variantă nu este întotdeauna cea mai potrivită.

Piața de credite din România oferă o paletă largă de opțiuni pentru ca cei interesați să o aleagă pe cea mai bună pentru situația în care se află. Dacă te interesează un astfel de instrument financiar, compară creditele cu comparatorul de credite Finbino.

Siguranța pe care economiile personale o dau unui individ este mai importantă decât orice dorință materială. Banii puși de-o parte pot fi utilizați pentru a susține cheltuielile lunare în cazul pierderii locului de muncă, dar și ca plasă de siguranță în cazul unei negocieri pentru un salariu mai mare.

Un cont de economii care conține suficienți bani pentru un an întreg poate părea un deziderat greu de îndeplinit, dar cu o strategie potrivită oricine poate ajunge la acest nivel de relaxare din punct de vedere financiar.

Suplimentează veniturile pentru a ajunge mai rapid la țelurile financiare propuse

Era Internetului permite oricui să deschidă un mic business online sau să devină freelancer și să câștige bani în plus în timpul liber. Prin crearea unui canal de Youtube, a unei comunități online sau a unui produs digital care poate fi vândut în toată lumea oricine își poate monetiza cunoștintețele și pasiunile. Prin depunerea banilor câștigați astfel în contul de economii, acesta va crește văzând cu ochii și va ajunge mai rapid la suma propusă inițial.

Dacă Internetul nu este neapărat punctul tău forte, încearcă să găsești metode de suplimentat veniturile în lumea reală. Primul pas sunt orele suplimentare sau mai multe responsabilități la locul de muncă actual. Dacă acest lucru este imposibil, poți găsi oricând job-uri mici la care te pricepi și pe care să le faci contra-cost: instalarea electrocasnicelor, baby-sitting, instalarea mobilei etc. Ai fi suprins câți oameni nu se pricep sau nu au timp să se ocupe de aceste task-uri și preferă să plătească pe altcineva sa le facă în locul lor.

Reducerea cheltuielilor inutile, cheia succesului în finanțe personale

De cele mai multe ori oamenii nici măcar nu realizează cât de mulți bani se duc pe lucruri de care nu au, de fapt, nevoie. Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra acestor cheltuieli, ține evidența tuturor banilor care îți pleacă din cont timp de o lună. La final vei avea o mare surpriză. Cele mai des întâlnite cheltuieli care pot fi eliminate prin înlocuirea cu varianta lor mai ieftină sunt următoarele:

  • Cafeaua zilnică de la cafeneaua scumpă poate fi înlocuită cu cea făcută acasă și luată la serviciu în termos
  • Cheltuielile cu mașina pot fi reduse prin utilizarea mijloacelor de transport în comun
  • Comenzile zilnice de mâncare pot fi înlocuite cu mese gătite acasă
  • Cumpărăturile lunare de haine pot fi eliminate prin reorganizarea garderobei de acasă
  • Utilizarea mai îndelungată a telefonului și laptopului pe care le shimbăm, de obicei, doar pentru că un nou model este disponibil pe piață

Economia mondială nu dă semne că se îndreaptă către echilibru, deci planificarea finanțelor personale devine o obligație, nu doar o necesitate. Singura metodă prin care putem străbate într-un mod decent vremurile grele din punct de vedere economic care ne așteaptă în următorii ani este o strategie financiară bine pusă la punct și o disciplină pe care nu a mai fost nevoie să ne-o impunem până acum.

Contul de economii, găsirea unor surse alternative de venit și reducerea cheltuielilor inutile sunt primii pași pentru siguranță financiară în viitorul apropiat.

Comentarii

comentarii