Acasă Actualitate 30 de autobuze Mercedes vor ajunge, în sfârşit, la Timişoara

30 de autobuze Mercedes vor ajunge, în sfârşit, la Timişoara

DISTRIBUIȚI
După ce procedura de achiziţie a fost blocată de o contestaţie, autobuzele cu burduf vor fi cumpărate pentru a circula pe liniile 33 şi 40
 
În luna noiembrie din 2007, Primăria Timişoara demara procedura de achiziţia a 30 de autobuze de capacitate mare pentru transportul din oraş. La licitaţia organizată în acest sens se înscriseseră patru societăţi, prezentând autobuze Mercedes, Iris Bus, Solaris şi Alfa Busz.

 Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau că societăţile înscrise în licitaţie vor prezenta, pe rând, în primăvara anului trecut, modelul de autobuz propus pentru Timişoara, însă a fost adus la Timişoara doar un autobuz Mercedes. După spusele reprezentanţilor Direcţiei Drumuri şi Transporturi din cadrul Primăriei Timişoara, celelalte societăţi nu au mai prezentat produsul în faţa comisiei de licitaţie întrucât nu se încadraseră ca preţ în suma oferită de municipalitatea timişoreană. Totul părea stabilit, şi urma ca la Timişoara să ajungă 30 de autobuze Mercedes cu o capacitate de peste 120 de locuri fiecare. Licitaţia a fost contestată însă de către SC Ager Leasing IFN SA, astfel că procedura de achiziţie a fost sistată. Însă miercuri, 17 martie, Curtea de Apel Ploieşti a soluţionat dosarul cu numărul 745/59/2009 privind achiziţia publică de către Consiliul Local Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara a 30 de autobuze pentru transportul public urban. Decizia este una irevocabilă. „Instanţa a admis plângerile formulate de Consiliul Local Timişoara şi Municipiul Timişoara prin primar, precum şi de Evo Bus Romania SRL şi BRD Sogelease IFN SA şi cererea de intervenţie accesorie. Conform soluţiei date, a fost modificată în întregime decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor atacată, în sensul că a fost respinsă contestaţia SC Ager Leasing IFN SA şi s-a dispus continuarea procedurii de achiziţie publică. De asemenea, a fost respinsă ca nefondată plângerea SC Ager Leasing IFN SA, care a fost obligată şi la plata sumei de 1.248,17 lei cheltuieli de judecată către Consiliul Local Timişoara şi Municipiul Timişoara”, spune viceprimarul Timişoarei Adrian Orza. 
 
Ofertă cu 5 milioane de euro mai mare
 
Viceprimarul Adrian Orza mai menţionează că oferta depusă de societatea care a formulat contestaţia era cu aproximativ 5 milioane de euro mai mare decât oferta declarată câştigătoare de către comisia de licitaţie. „Ne bucurăm să anunţăm faptul că, după doi ani şi jumătate, această procedură poate fi continuată. Cele 30 de autobuze care urmează a fi achiziţionate sunt marca Mercedes, au burduf, rampă pentru persoane cu handicap, aer condiţionat, căldură şi capacitate de 140 de persoane. Autobuzele vor circula pe liniile pe care numărul de călători este foarte mare, 33 şi 40, iar achiziţionarea lor se va face prin leasing, pe o perioadă de şapte ani. Odată cu finalizarea litigiului, contractul de achiziţie urmează a fi semnat în aproximativ două săptămâni”, încheie Adrian Orza. Aproximativ 11 milioane de euro cheltuie municipalitatea pentru achiziţionarea celor 30 de autobuze.

Comentarii

comentarii