Acasă Actualitate 30 de refugiaţi ce fug din calea conflictului din Libia vor sta...

30 de refugiaţi ce fug din calea conflictului din Libia vor sta 6 luni la Timişoara

291
DISTRIBUIȚI

Refugiaţii de la tabăra de tranzit „Shousha” din Tunisia – la graniţa cu Libia – îşi găsesc adăpost la Timişoara. Grupul este compus din 30 de persoane refugiate de origine eritreeană, evacuate din tabăra de tranzit „Shousha” din Tunisia, aflată la 4 kilometri de graniţa cu Libia.

Operaţiunea de evacuare este coordonată de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Oficiul Român pentru Imigrări şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Refugiaţii vor fi cazaţi la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă pe o perioadă maximă de 6 luni până la relocarea acestora în ţări terţe. Centrul a fost deschis în 8 mai 2008 şi a adăpostit până acum refugiaţi din Eritrea, Sudan, Irak, Sri Lanka, Nigeria, Yemen –  în total 637 persoane. Mulţi din aceşti refugiaţi au fost relocaţi în America, Suedia, Canada.

 

„Nu este un secret că se aşteaptă un flux al persoanelor din Libia în afara graniţelor”

Încă din urmă cu o lună reprezentanţii UNHCR erau pregătiţi pentru a primi aici, la timişoara refugiaţi din Libia. „Nu este un secret că se aşteaptă un flux al persoanelor din Libia în afara graniţelor, în următoarele două săptămâni. Majoritatea persoanelor care pleacă din Libia nu au probleme pentru a ajunge în ţările de origine – Egipt, Vietnam, Bangladesh, Tunisia. Există un număr de refugiaţi care nu se pot întoarce în ţările lor de origine. Avem acum suficientă experienţă pentru a ne asigura că persoanele care sunt în căutare de protecţie internaţională şi din Libia pot ajunge la centrul de refugiaţi din Timişoara, pentru a primi asistenţa internaţională de care au nevoie”, a declarat Machiel Salomons, reprezentantul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi în România, în urmîă cu o lună, la Timişoara.

Comentarii

comentarii