Acasă Actualitate 300 de elevi și profesori de la Școala nr. 30 au aflat...

300 de elevi și profesori de la Școala nr. 30 au aflat direct de la polițiști cum se circulă corect pe stradă

DISTRIBUIȚI

În data de 27 septembrie, la Școala Generală nr. 30 din municipiul Timișoara, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Timișoara, au acționat în sistem integrat împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Timiș, unde au desfășurat activități preventiv – informative pe linie de educație rutieră.
În cadrul acestei activități au fost prezente aproximativ 300 de persoane, respectiv cadre didactice și elevi.
Elevilor le-a fost prezentat laboratorul de educație rutieră, precum și dotarea acestuia, aspecte din legislația rutieră, cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor, precum și aspecte privind delincvența juvenilă.
Minorii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație.
Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, mopedele, trotinetele electrice sau motocicletele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă.
Pe parcursul activităților, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun/microbuze școlare. Astfel de activități vor continua pe întreg parcursul anului școlar.

 

Comentarii

comentarii