Acasă Sport 342 dintre suporterii turbulenţi de la Steaua-Poli Timişoara au fost identificaţi

342 dintre suporterii turbulenţi de la Steaua-Poli Timişoara au fost identificaţi

476
DISTRIBUIȚI

342 de suporteri implicaţi în scandalul iscat la sfârşitul partidei dintre Steaua şi Poli Timişoara de pe stadionul Ghencea au fost identificaţi de Jandarmerie, patru dintre ei fiind deja cercetaţi penal pentru loviri sau alte violenţe, anunţă Jandarmeria Bucureşti.
Suporterii au fost identificaţi datorită imaginilor primite atât de la organizatorii partidei, cât şi de la televiziunile care au difuzat imagini cu luptele dintre fanii stelişti şi forţele de ordine. Cei 342, spun jandarmii, au participat atât la scandalul din tribuna a doua, sectoarele 18 şi 19, cât şi pe platoul şi în faţa stadionului.
„Dintre aceştia, pentru patru persoane au fost întocmite actele de constatare care premerg începerii urmăririi penale privind săvârşirea unor fapte de loviri sau alte violenţe, opunere cu violenţă faţă de forţele de ordine şi ultraj. De asemenea, douăzeci şi trei de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru aruncarea cu diferite obiecte asupra personalului de ordine şi siguranţă, conform art. 20, lit. i din Legea 4/ 2008 şi le-a fost aplicată sancţiunea complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 1 an”, precizează Jandarmeria.
Societatea de securitate a fost sancţionată pentru nerespectarea obligaţiilor stabilite în planul de acţiune (nerespectarea ţinutei pe timpul serviciului, nerespectarea posturilor din planul de acţiune şi adoptarea unor măsuri fără aprobarea comandantului acţiunii), potrivit articolului 27 din Legea 4/ 2008. Totodată, subliniază Jandarmeria Bucureşti, vor fi înaintate către poliţie documentele care privesc nerespectarea de către societatea de securitate a obligaţiilor prevăzute în Legea 333/ 2003.
La sfârşitul partidei dintre Steaua şi Poli Timişoara, doi jandarmi şi trei angajaţi ai societăţii de pază au fost răniţi în confruntarea cu suporterii stelişti, iar două maşini de poliţie au fost distruse.

Comentarii

comentarii