Acasă Actualitate 348 cazuri noi de infectare cu vurusul AH1N1 şi peste 3.300 confirmate...

348 cazuri noi de infectare cu vurusul AH1N1 şi peste 3.300 confirmate în Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 348 cazuri noi confirmate de infecţie cu noul virus gripal AH1N1 în ţarile Uniunii Europene şi EFTA, cele mai multe în Marea Britanie – 232 cazuri, Spania – 34 cazuri, iar Franţa şi Germania câte 27 cazuri fiecare.  Până în prezent au fost confirmate 3.348 cazuri în 26 ţări din UE şi EFTA, şi s-a înregistrat un singur deces.
Numărul cazurilor în alte ţări decât cele din UE/EFTA a ajuns la 41.257. În ultimele 24, de ore au fost raportate 2.033 cazuri noi şi 5 decese (în Canada şi în Argentina), numărul total de decese la nivel mondial ajungând la 180.
Au fost raportate primele cazuri confirmate de infecţie cu noul virus gripal în Laos (1), Papua Noua Guinee (1), Surinam (11), Insulele Virgine Britanice (1), Antilele Olandeze (4) şi Saint Martin (1). Cele 11 cazuri din Surinam fac parte dintr-un focar cu debut în data de 5 iunie şi raportat prin sistemul de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte timişenilor şi timişorenilor, în special celor care călătoresc, să respecte recomandările medicilor privind regulile igienico-sanitare pentru a evita, în această perioadă, îmbolnăvirile cu noul virus gripal AH1N1:
1. evitaţi contactele strânse cu persoanele bolnave. 2. când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastră să se îmbolnăvească. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi.
Spălarea mâinilor contribuie la protecţia împotriva microbilor.
3. spălaţi-vă mâinile, des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. Produsele de curăţare a mâinilor pe bază de alcool pot fi, de asemenea, eficiente. . 4. evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul sau gura, pentru că microbii se răspândesc frecvent atunci când o persoană atinge un obiect contaminat, atingându-şi apoi ochii, nasul sau gura. 5. curăţaţi suprafeţele dure, cum ar fi mânerele uşilor, utilizând frecvent un produs normal de curăţare. 6. dacă sunteţi bolnav, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane pentru a evita să le contagiaţi.
7. evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile. 8. evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă pentru diferite motive. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane.
Reţeaua de supreveghere a bolilor transmisibile compusă din epidemiologi din Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, coordonate de Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile nu a depistat niciun caz nou în cadrul investigaţiilor epidemilogice desfăşurate. Pacienţii internaţi Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” au o evoluţie favorabilă, medicii institutului continuând administrarea tratamentului cu antivirale.

Comentarii

comentarii