Acasă Actualitate 400 de panouri solare care vor asigura energia electrică și termică, la...

400 de panouri solare care vor asigura energia electrică și termică, la Liceul ”Iris” Timișoara

DISTRIBUIȚI

O nouă vizită de lucru pe șantierul lucrărilor de reabilitare a Liceului Teoretic ”Iris” a fost efectuată de către administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, împreună cu reprezentanții ADR Vest și echipa de implementare din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Lucrările de reabilitare și consolidare se află în grafic, în acest moment se reface instalația de căldură și cea electrică, a fost turnată șapa pe ambele niveluri ale clădirii, iar izolarea termică pe exterior este aproape finalizată.

Un demers foarte important pentru siguranța copiilor și personalului a fost construirea unui bazin de apă pentru stingerea incediilor, cu o capacitate de 114 mc, conform cerințelor ISU Timiș.

De la ultima vizită pe șantier au apărut mai multe probleme și situații neprevăzute, dar acestea au fost soluționate de către constructor și echipa de implementare a CJT, sub supervizarea administratorului public al județului. Încă o dovadă că buna colaborare, stabilirea fermă a obiectivelor, cunoașterea și prevenirea riscurilor sunt indispensabile.

În perioada următoare se va finaliza anveloparea și izolarea acoperișului, pentru a fi pregătit să susțină cele 400 de panouri solare care vor asigura necesarul de energie electrică și termică pentru întreaga clădire.

Dată fiind criza internațională cu care ne confruntăm, pentru a preveni întârzierile și creșterea prețurilor, achiziția majorității materialelor de construcții a fost facută în avans.

Având în vedere mobilizarea de pe șantier, se preconizează finalizarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an.

Comentarii

comentarii