Acasă Economic 4000 de vizitatori în căutarea jobului ideal, la cel mai mare târg...

4000 de vizitatori în căutarea jobului ideal, la cel mai mare târg de carieră din Banat

DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, pe 19-20 octombrie la Centrul Regional de Afaceri, a avut loc Angajatori de TOP Timişoara. Cel mai mare eveniment de carieră din Banat a reunit 4000 de vizitatori, 70 de companii, peste 3000 de joburi și 25 workshopuri și conferințe.

4000 de vizitatori au fost prezenți în cadrul evenimentului, iar din feedback-ul primit a reieșit că, în proporție de 85% candidații și-au găsit un job pe profilul căutat de ei la care au aplicat în cele două zile de eveniment. În ceea ce privește profilul acestora, 47% au avut până în 25 de ani, 39% cu vârsta cuprinsă între 26-35 ani, 12% între 36-45 ani, iar 4% cu vârsta între 46-55 ani. Referitor la experiența de lucru anterioara, vizitatorii au lucrat într-unul dintre următoarele domenii: IT, telecom, inginerie și productie, vânzări, logistică și transporturi, PR și marketing, contabilitate, management, resurse umane, BPO.

CV-urile celor care au fost prezenți pe 19-20 octombrie la Centrul Regional de Afaceri vor fi analizate de cei 200 de specialiştii în recrutare, iar dacă se potrivesc cu cerințele joburilor, candidații vor fi chemați la un prim interviu.

“În cadrul târgului am expus toate joburile deschise în momentul de față, iar așteptările noastre ca recruiteri, sunt în primul rând de a identifica cât mai mulți candidați care corespund cu profilul căutat de compania noastra și de a închide cât mai multe poziții” – Nicoară Simona, Recruiter Mahle Componente de Motor.

“Suntem în căutare de talente, persoane pasionate de IT și tehnologie care își doresc să se dezvolte într-o companie precum Microsoft. Suntem interesați să aducem în echipa noastră atât profesioniști, cât și candidați juniori” – Vrâncianu Alexandru, University Recruiter Microsoft.

“Avem roluri disponibile în echipele de cercetare-dezvoltare, unde căutăm absolvenți de informatică, automatică și calculatoare, etc. Oportunitățile deschise sunt adresate și studenților care își doresc un internship în dezvoltare de software și testare. În organizația Global Services avem nevoie de absolvenți de telecom care cunosc limbi străine precum: spaniolă, germană sau franceză” – Sabou Adelina, recruiter Nokia.

Vizitatorii evenimentului au avut ocazia să participe la sesiuni din domeniul lor de interes. Conferințele și workshop-urile din cadrul Angajatori de TOP Timișoara au reunit 550 de participanți. O parte dintre acestea au fost adresate pasionaților de tehnologie si au acoperit subiecte precum Java, Security, Automotive & Smart Cities și Digital Transformation. În plus, în cadrul evenimentului au fost abordate subiecte diverse, de la cele generale, de orientare în carieră, la cele adresate vorbitorilor de limbi străine, candidaților cu profil economic, dar și workshopuri dedicate domeniului ingineriei.

Cei care nu au ajuns la ediția din Timișoara și vor să se angajeze, pot participa și la ediția virtuală a evenimentului. Evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro, în perioada 5-25 noiembrie. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuită și se desfășoară pe platforma online, www.hipo.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont sau să-și actualizeze CV-ul pe site-ul www.hipo.ro, iar ulterior pot interacţiona cu platforma evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Mai multe detalii despre următoarele evenimente Angajatori de TOP sunt disponibile pe www.hipo.ro

Comentarii

comentarii